Dator > hur man fixar fel i program

 • hur man fixar fel i program


 • Dataprogrammerare är bekanta med fel i program . Växelvis kallade "buggar ", programmeringsfel ofta ytan alla i hela utvecklingsstadierna för att utforma en mjukvara . Det finns tre typer av program fel som är vanligt förekommande och fastställas av en programmerare . Syntaxfel resultat från att skriva de koder som inte överensstämmer med programspråket grammatik . De är lätta att upptäcka och korrigera eftersom utvecklingen programvaran kommer att identifiera dem under kompileringen . Logiska eller semantiska fel uppstår när en programmerare skriver en felaktig algoritm eller formel och det förväntade resultatet är felaktigt . Gångtid fel visar ofta upp under programkörning när användaren matar in uppgifter som är omöjligt att verkställa

  Du behöver : .
  Computer
  Programmeringsverktyg .

  Syntax Error


  1 .
  Öppna programmets källkod .
  2 .
  Kompilera och kör programmet . Sammanställningen är en process för att omsätta programmet i maskinen språk . När syntax fel hittas kommer programmet att sluta fungera och belyser den del av kod med fel .
  3 .
  Leta där felet inträffar . Om ditt program har tusentals rader kod , kan du ha mer än en syntax error att fixa .
  4 .
  Rätta till felet genom att ersätta den felaktiga " ord "eller " text "för att överensstämmer med grammatiska regler för programmeringsspråk du använder . Om till exempel ett VB6 program markerat ordet " lblName. cption , " ändra texten till " lblName. Caption . "
  5 .
  Korrekt resten av de fel som finns i andra avsnitt av programkoden .
  6 .
  Spara de ändringar du gjort genom att klicka på knappen "Spara" i verktygsfältet eller genom att trycka "Ctrl + S " från tangentbordet.

  logiska eller semantiska Fel


  1 .
  Kör programmet . Logiska fel uppstår vanligtvis under beräkning av värden . Till exempel , ett program som beräknar åldern på en person genom att mata in ett födelsedatum och jämföra den med dagens datum kan ge ett felaktigt resultat om algoritmen är skriven felaktigt .
  2 .
  Input prov värden till inmatningsfälten i programmets gränssnitt . Klicka på knappen som utlöser beräkningen av värdena .
  3 .
  kontrollera riktigheten av resultaten . Eftersom logiska fel är svåra att fånga eftersom ett program kan fortfarande köras utan avbrott , är det viktigt att programmeraren betalar särskild uppmärksamhet åt hur han manipulerar data genom koden , skriver han.
  4 .

  Korrigera algoritm eller formel i källkoden .
  5 .
  Kompilera och kör programmet . Upprepa steg 2 och 3 för att säkerställa att felet är åtgärdat. Spara de ändringar du gjort genom att klicka på knappen "Spara" i verktygsfältet eller genom att trycka "Ctrl + S " från tangentbordet.

  Driftstid Fel


  1 .
  Kör programmet och använda dess funktioner som en användare skulle . Till exempel i en datainmatning program , du kan indata till fält och spara informationen i en databas. Att ge en felaktig datatyp för en ingång, såsom att skriva ett " datum " värde i ett "text " fältet kan utlösa en körning fel .
  2 .
  Identifiera vilken typ av fel som dyker upp . Vanligtvis körtid fel har motsvarande antal i samband med det så en programmerare kan hitta andra källor för information om felet att åtgärda det .
  3 .
  skriva om koden för att åtgärda problemet . I exemplet i steg 1 kan du förhindra att visst fel körning händer igen genom att skriva en kod som validerar indata innan du sparar dem i databasen .
  4 .
  Spara ändringar du gjort genom att klicka på knappen "Spara" i verktygsfältet eller genom att trycka "Ctrl + S " från tangentbordet.


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur du krypterar en fil i java

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar BIOS på en satellit A215
 • hur du ansluter en stereo till en Epson projektor
 • hur man installerar en Intel lager core 2 duo kylare
 • EVGA 9400 1gb GT specifikationer
 • hur man skapar en sql webbtjänst
 • hur du visar historiken i cacheminnet
 • hur du flyttar en DVR till en dator
 • Hur konvertera en php sträng hittills
 • hur du tar bort en MFC-5440cn skrivhuvud
 • hur man byter en a1310n batteri för CMOS