Dator > hur man bygger en bödel spel i Visual Basic

 • hur man bygger en bödel spel i Visual Basic


 • I den klassiska gissningstävlingen av Hangman , är ett dolt ord avslöjade en bokstav i taget eftersom spelaren gissningar brevet . Om spelaren gissar en bokstav inte finns i ordet , blir en teckning av en man på en galge allt närmare att slutföra . Återskapa detta spel i Microsoft Visual Basic är enkel . Det finns inga komplicerade regler och ingen verklig strategi som måste programmeras . Ett enkelt användargränssnitt och en del enkel kod är allt du behöver

  Du behöver : .
  Microsoft Visual Basic


  1 . .
  Starta ett nytt projekt i Microsoft Visual Basic och skapa ett nytt Windows-formulär . Detta kommer att vara den viktigaste användargränssnittet och den enda form som måste skapas . På denna blankett plats 26 etiketter och knappar , en för varje bokstav , i en kontroll array arrangerade i en fin rutnät på höger sida av blanketten . Placera en enda kontroll bildblocket på vänster sida av blanketten . Längs botten , plats etikett kontroller , en för varje tomt utrymme , med tillräckligt för bokstäverna i det längsta ordet . Texten i varje kontroll kommer att vara ett understreck . Även längst ner, placera en " Avsluta " -knappen och en " New Game "-knappen . Skapa ett Imagelist kontroll i formuläret och ladda den med bilder av de olika stegen i hängd , från tomma galgar i början till en helt dras man och " Game over "i slutet . Slutligen skapar en global sträng variabel som kommer att lagra ord att använda för det aktuella spelet .
  2 .
  Skapa en lista med ord som kommer att användas och spara dem i en textfil i samma mapp som projektet . I " Form_Load " händelse av huvudformuläret , lägga till kod som laddar in textfilen i en array av strängar . Om du använder Visual Basic 6. 0 , till koden läsa texten fil skulle vara ungefär så här :

  Öppna för ingång som # 1
  Även om inte EOF ( 1 )
  svärd=line-ingång # 1
  Wend
  Close (1 )
  3 .
  Ställ in användargränssnittet för det första spelet. I en slinga , ställa in alla av skrivelsen knapparna ska aktiveras . Ställ in alla på den tomma brev etiketter som skall döljas och ställa in bilden kontrollen att vara tomma galgen bild från Imagelist .
  4 .
  Lägg till en händelsehanterare för "New Game " -knappen . I det , välja ett slumpmässigt nummer mellan 1 och antalet element i ordet array , sedan få ordet i matrisen position . Hitta längden på ordet och gör att många av de tomma brev etiketterna synliga . Ställ in alla på den tomma brev etiketter som skall döljas och ställa in bilden kontrollen att vara tomma galgen bilden från Imagelist . Detta gjordes vid en belastning av blanketten också. För att spara kodning , kan " Form_Load " händelse göras för att helt enkelt kalla det nya spelet " Klicka händelse " så att lastning form automatiskt startar ett nytt spel .
  5 .
  Lägg ett klick händelse till kontrollen arrayen till brevet knapparna . I händelsehanterare för knappen , kontrollera om det aktuella spelet ord innehåller den bokstaven . Om den gör det , ändra etiketten för skrivelsen position från ett understreck till den valda bokstaven . Sedan anger du egenskapen Enabled av klickat på knappen till "false " så att den inte kan klickas igen . Detta kommer också vara en visuell indikering av bokstäver som inte har prövats . Om den valda bokstaven är inte i spelet ordet , tillväxt bilden i rutan bilden till nästa bild i listan . Om nästa bild är " Game over "bild , då spelet har avslutats och alla de brev knappar bör sättas till funktionshindrade .
  6 .
  Lägg till en händelse klickar du på " Avsluta " -knappen som bara avslutar programmet ( med hjälp av Visual Basic 's " End " uttalande ) .

  tips och varningar


 • svårigheten att spelet kan justeras genom att fler eller färre chanser på misstag . Överväg att skapa olika uppsättningar av bilder för olika svårighetsgrader . Ju enklare nivåerna kommer att ha fler bilder , och svårare nivåer kommer att ha färre .

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar en HTML- länk som skapar ett e-postmeddelande och fullföljer ämnesraden

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar behörigheter för en Maxtor extern hårddisk till MacBook Pro
 • hur reparera bärbara Mac-datorer
 • hur man kan jämföra betyg på bärbara datorer
 • vad är filändelsen . mf ?
 • hur man öppnar en Lenovo ThinkPad fall
 • hur man använder en mac laptop som en firewire slav
 • hur man kan blockera Yahoo!
 • hur man laddar EPSON Smart Panel
 • hur man byter omriktaren på en iBook G3
 • typer av LCD-pekskärmar