Dator > Game Maker tips

 • Game Maker tips


 • Game Maker , spelet Design Suite av YoYo Games , försöker göra det så enkelt som möjligt för nonprogrammers att producera bra spel utan att få sin dator Science-examen . Men även Game Maker kan vara lite svåra att använda och lära sig , särskilt eftersom många av de mest kraftfulla funktioner är dolda inom Game Maker Language ( GML ) . Här är några tips som hjälper dig

  Använd Game Maker arv Funktioner

  När du är i avancerat läge , är föremål tillåts ärva från en förälder objekttyp . Detta öppnar ett stort antal funktioner förutom de uppenbara fördelen att kunna skriva en grundläggande funktion en gång för en mängd olika underordnade objekt som delar en egenskap . Framför allt , och som nämns mer i detalj senare i artikeln , " för-varje " loopar som skapats med GML kan ta ett överordnat objekt som ett argument , och fortsätta genom moderbolaget och alla dess barn .

  Bygg en receptbok

  Nej , har detta ingenting att göra med Martha Stewart . Snarare bör en programmerare bara för att lösa ett givet problem en gång . När du arbetar i Game Maker , spendera tid efter det att du lär dig hur man gör något skapar en abstrakt lösning på det problemet och lagra den i en " receptbok " för senare . På så sätt , som ni få erfarenhet , du behöver aldrig uppfinna hjulet på nytt och kommer snart att ha ett bibliotek med Game Maker algoritmer finns för framtiden.

  lära sig att använda GML

  dra- och-släpp programmering modell av Game Maker är en av dess största styrkor , men denna modell för utveckling kan endast vara så kraftfull . Riktigt bra spel kommer att behöva använda Game Maker Språket som åtminstone en del av tiden . Även om det innebär en investering i tid att lära sig , vissa saker är faktiskt lättare i GML .

  Start Small

  Om du är ny på Game Maker , det är nog bäst att börja på ett litet projekt i ett väl definierade genren väl anpassad till Game Maker verktygssats . Kloner av spel som Breakout , Tetris och Pacman är bra val . Dessa tillåter dig att lära dig grunderna i spelutveckling , lära dig hur Game Maker fungerar och få ett spel under bältet . Kom ihåg : Ingen konstnär i historien producerade någonsin hennes mästerverk som hennes första konstverk .

  Använd " med () " Konstruera

  Anta att du har ett objekt tänkt att representera en klass av fiender , vi kallar dem " goombas . " Använda "med " konstruera kan du tilldela en rutin som ska utföras på alla Goomba objekt som är laddade i ett rum : />
  med ( Goomba ) {
  performFunction ( )
  }

  Det är även möjligt att använda " med ( alla ) "för att utföra en åtgärd på alla laddade förekomster av alla objekt . " med ( ) " är en av de mest kraftfulla kommandon i GML . Detta fungerar även på barn objekt . Så om det finns två objekt , " fiende " och " Goomba " , med Goomba ett barn av fiende , sedan ringer " med ( fiende ) " kommer också att uppmana alla Goomba objekt .

  Dokumentera ditt arbete

  Det är lätt att glömma den lilla kommentaren åtgärder begravd inne i " Control "-fliken , men är det ett av de viktigaste åtgärderna i hela menyn för utvecklingen av en icke-triviala projekt . När du skapar händelser , försöka föreställa sig vad en total främling till ditt spel skulle se om han tittade på din Action Script . En verklighet av programmering är att detta är vad dina egna händelser kommer att se ut för dig om du slutar utveckling under mer än ett par dagar . Så om en flyktig blick inte berätta vad som händer i din händelse , lägga till en kommentar till händelsen att förklara vad som görs och hur .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:vad är filändelsen Pym ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder Scanjet 5590
 • om att definiera en plan programunderhåll
 • min microsds fungerar inte i SD-
 • felsökning av en Xerox WorkCentre m940
 • hur du tar bort en Compaq CQ50 tangentbord
 • Logitech QuickCam Communicate mp specifikationer
 • saker att titta efter i en platt datorskärm
 • HP 9429 specs
 • Toshiba nb205-n310/bn specifikationer
 • Toshiba hdd2194 specifikationer