Dator > metoder för riskanalys och hantering mjukvaruprojekt

 • metoder för riskanalys och hantering mjukvaruprojekt


 • Riskanalys och riskhantering kräver strategisk planering , särskilt i programvara miljöer . De flesta programvaror utvecklingsprojekt Därför förgäves göra det eftersom risken inte var ordentligt analyserat och lindras . I mjukvaran marknaden, villkor förändras hela tiden som ny teknik utvecklas och kundernas krav skift . En tredjedel av all mjukvara projekt avbryts innan de släpps eftersom marknaden förändras ( dvs. en nyare teknik lanseras , en ny typ av programvara är släppt ) . Strategiskt hantera dessa risker kan betyda framgång eller misslyckande för ett mjukvaruprojekt

  riskhanteringsstrategi

  För att hantera marknadsrisker , måste du först kännedom om förhållandena på marknaden. En programvara projektledare måste vara fullt medvetna om ny teknik /utveckling mjukvara , både för dem redo för release och de vid horisonten . Vidare volatila marknadsförhållanden har en tendens att haka av dörr stabiliteten i utvecklingen personal . Det är höga incidenter av omsättningen , budgetar och tidsplaner kan vara orealistiskt i ett försök att imponera ( dvs alltför optimistiska prognoser ) , får konstruktioner kräver teknik som inte har fulländat ännu i ett försök att få en första försprång och utlagda uppgifter kan inte kunna leverera . Det finns också vissa risker med att marknaden själv : kundbehov förändras , nya gränssnitt släpps , vilket kan eller inte kan vara kompatibla, alltför många funktioner läggs till så att programmet blir svåra att använda.

  Riskhantering i praktiken

  Riskhantering är förvånansvärt inte ofta anställda , chefer tenderar att se det som tidskrävande och nödvändigt , utan föredrar att fokusera på att utveckla . Forskning om misslyckade mjukvaruprojekt , kompletterat med YH Kwak och J. Stoddard ( se källa nedan ) , fann att " deras problem hade kunnat undvikas eller kraftigt minskas om det hade varit ett uttryckligt tidig oro med att identifiera och lösa deras riskfyllda element . " Deras slutsats stöder uppfattningen att riskhantering är en av de viktigaste delar av en programvara projektets framgång . Visserligen finns det flera populära systemen för att minska dessa risker , såsom PMBOK , Software Engineering Institute 's Team Software Process och Personal Software Process för individuell utveckling av programvara , dessa system är alltför allmänna för out-of-the- box kan tillämpas i särskilda programvaruutveckling projekten. Men ger de grova ramar för att utveckla en strategi för riskhantering . Ett begrepp som utnyttjats av varje av dessa system är att riskexponeringen är lika med sannolikheten förlusten multiplicerad med storlek förlust , vilket innebär att risken är förstorat ( blir mer troligt ) de större risken för förlust .

  Riskminskning

  Riskexponering kan mildras genom att genomföra inspektioner som ännu inte var för att minska brister och genom en differentiering mellan process och projektledning . En bra strategi är att ha själva processen hanteras som en kontinuerlig enhet, med regelbundna inspektioner av programvara , konfigurationer och programmering , och det speciella projektet förvaltas unikt , med egen budget , resurstilldelning , prestationsmätningar och justeringar . Dessutom är risken effektivast mätt när det är kvantifierade , och dess mål kvantifieras . Kvalitativa mått tenderar att resultera i dålig riskidentifiering och en överdriven användning av resurser . Vidare är det viktigt att få hela laget ombord vid genomförandet av en strategi för riskhantering . Inte bara detta främja kommunikation och kan resultera i att identifiera risker som inte skulle vara uppenbart för varje roll , det skapar också känslan av team och ägande i programvaran utvecklingsprocessen.


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Visual Basic 6.0 sql tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man använder en Acer 5920 bluetooth
 • fakta om qwerty
 • hur man återställer en Bläckuppsamlaren
 • felsökning av en Proxima projektor 9260
 • hur du aktiverar S-video i ATI Radeon 9000
 • tangentbord som arbetar med tunna klienter
 • hur att fylla en patron för HP 5L
 • vad är skillnaden mellan HP 54 & 56 bläckpatroner?
 • hur unjam skrivhuvudet Epson cx6000
 • hur man gör på skärmen på min HP 6230 skrivbord ljusare