Dator > hur man uppgradera processorn för PowerBook

 • hur man uppgradera processorn för PowerBook


 • Apple Computer har använt "PowerBook" beteckning för många bärbara datorer genom åren, från PowerBook 100 i oktober 1991 till Aluminum PowerBook sjutton-tumsmodellen i oktober 2005. Några av dessa modeller tillåter en processor uppgradering, men de flesta gör det inte. De senare modellerna, främst G4 PowerBook-serien, hade processorn integrerat med moderkortet, så det enda sättet att uppgradera processorn var att ersätta logikkortet. Apple höll ändra design, dock så att den sista logikkortet vanligtvis inte passar i nästa PowerBook. G3 PowerBook laptops alla kan enkelt uppgraderas med snabbare processorer, inklusive Pismo beskrivs här

  Du behöver:. .
  T8 skruvmejsel
  Stjärnskruvmejsel.
  Plastkärl.
  Anti-statisk armband.
  Nya processorn.


  1.
  Koppla bort nätsladden från PowerBook och använda spaken på framsidan av den bärbara datorn för att frigöra batteriet. Ta ur batteriet och ställ det åt sidan. Använd en skruvmejsel för att få kontakt med någon metalldel inuti datorn för att avleda statisk elektricitet, och röra handen för att ett dörrhandtag till att jorda dig själv innan du öppnar upp datorn. Du kan bära en antistatisk armband för att skydda din PowerBook från statisk elektricitet skador.
  2.
  Ta bort tangentbordet. Först bör du kontrollera skruven under plastbiten strax ovanför "5"-tangenten är parallell med skärmen. Dra sedan två flikar-vänster ovanför "1"-tangenten och höger ovanför tangenten "0"-mot dig och dra sedan tillbaka tangentbordet. Koppla ur tangentbordet band, det lyfter direkt uppåt
  3
  Skruva loss de två skruvarna som håller fast värmeskyddet, som är silver metallstycke i centrum nära skärmen. . . Ta bort den och sätta den åt sidan. Lyft sedan ut kabeln PRAM batteriet. PRAM batteriet är brun och rundad, precis framför hårddisken. Kabeln snäpper logikkortet.
  4.
  Koppla ur kylflänsen. Detta är en tvådelad enhet som är ansluten till processorn och basen på PowerBook. Den har två skruvar över processorn och en över PowerBook bas. Ta bort alla tre.
  5.
  Använd plastremsan på höger sida av processorn för att lyfta upp processorn. Om du inte ser en plastremsa, använda plastkärl för att försiktigt bända upp processorn. Den är ansluten under och glider in i två hål på vänster sida. Dra upp det av högern, skjut den åt höger för att ta bort den. Ersätt den med en ny processor.
  6.
  Återmontera PowerBook genom att upprepa stegen ovan i omvänd ordning.

  Tips och varningar


 • Endast två processorer passar i PowerBook G3 kodnamnet Pismo: en 400MHz och 500 MHz version för den här datorn. Processorer från tidigare eller senare PowerBook kommer inte att fungera. Detta är i allmänhet gäller för alla PowerBook-modeller. En G4-processor uppgradering är tillgänglig, men det i allmänhet måste installeras av en servicetekniker snarare än en ägare.
 • Kom ihåg att ta bort RAM-chips från den gamla processorn om du behöver använda dem i den nya processorn . En RAM-chip ligger på toppen av processor och en är placerad på undersidan av processorn.

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Asus Eee PC 2GB specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man rengör munstyckena på en Epson 3800
 • min HP Officejet J5780 fungerar inte med Windows Vista
 • anvisningar för demontering en HP dv9820
 • Zire 71 kompatibla kablar
 • HP 7960 instruktioner
 • hur till återvinna flash media
 • min ASUS moderkort får ingen ström
 • ThinkPad W700 specifikationer
 • hur till återvinna ett SD-kort lösenord
 • min deskjet 855c inte ut