Dator > hur man läser programmering på en dator

 • hur man läser programmering på en dator


 • Utan tvekan kan det vara en stor utmaning att förstå programspråk som gör datorn program fungerar . Men den goda nyheten att många av de programmeringsspråk delar samma metod och en grundläggande förståelse för dessa metoder kan få dig bort för en god start i att förstå hur varje program fungerar

  Du behöver : .
  Textredigeraren .


  1 .
  Öppna programmet du vill analysera i en textredigerare . Många program kommer att öppnas i ens de mest grundläggande av redaktörerna där de kan ses över i sin helhet . Se till att om du redigerar texten att redaktören inte automatiskt spara den redigerade programmet om du inte är säker på dina ändringar . Var också noga med att behålla det ursprungliga namnet programmet förlängning på plats . Till exempel , om ett filnamn slutar på . PHP , är det viktigt att hålla denna filtyp på plats eftersom en sådan utvidgning identifierar filen som en php -fil .
  2 .
  första post för att leta efter i programmet är trycket uttalande . Detta är en av de mest grundläggande och viktigaste arbetsuppgifter som utförs av ett program . Detta tryck uttalande är det sätt på vilket ett program skriver ut text på skärmen . Många program tutorials visa ut meddelandet med hjälp av ett exempel som skriver ut frasen "Hello World " . För att se ett exempel på print uttalanden i olika programmeringsspråk utföra en grundläggande Internet- sökning efter " Hello World " eller besök följande webbplats som , per 202C innehöll flera hundra exempel på " Hello World " print uttalanden : roesler-ac. de/wolfram /hello. htm .
  3 .
  Ta reda på hur ditt program tilldelar variabler . Att hålla reda på data , kommer program definiera och tilldela värden till variabler och arrayer . En variabel vanligtvis utgör en enda dataobjekt där som en array kan innehålla ett antal bitar av data . När värden som tilldelas till variabler och arrayer dessa värden kan manipuleras för att nå ett önskat resultat .
  4 .
  Håll utkik efter Om /Då rapporter. Om /Då uttalanden används för att ge en checklista över alternativ för program för granskning . Till exempel , låt oss anta att användaren av ett program ombads att besvara frågan , " Vad är 2 plus 2? " Användaren svar kan lagras i en variabel . Programmet kan sedan använda en om /då rutin att kontrollera variabeln , kontrollera att värdet var lika med 4 , och producera den nödvändiga svar till användaren . Om användaren besvarade frågan korrekt , kan programmet ge ett jakande uttalande . Men om användaren besvarade frågan felaktigt IF uppgift kan informera program för att producera ett meddelande som informerar användaren om att han hade fått svaret fel . Med andra ord, om variabeln är lika med 4 och sedan skriva ut " grattis " . Om variabeln inte är lika med 4 , skriv " Jag är ledsen , du har fel " .
  5 .
  Försök att se om de program som använder loopar . Slingor används för att berätta att programmet upprepa en åtgärd tills ett villkor är uppfyllt. Antag att en utvecklare ville ha ett program för att skriva ut en lista med nummer som börjar med 0 och räknar fram tills programmet tryckta numret 10 . Han kunde använda en villkorlig slinga uttalande att se programmet avslutas räkningen på nummer 10 .
  6 .
  Se till att märka om programmet i fråga får åtkomst till eller " samtal " vad som är känt som funktioner . Funktioner är aktiviteter som programmet kan använda om och om igen . Ofta en funktion definieras av namn och skriven så att den kan godta vissa värderingar för att utföra det utsedda uppgift . När funktionen är definierad ett program kan använda eller "samtal " funktionen om och om igen utan att behöva ta upp värdefull programmering utrymme genom att bygga om hela den funktion varje gång den används .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:hur man skapar en bödel spel med java

Relaterade artiklar


 • hur du ställer svart bläck bara på en Epson Photo R200
 • Sony Vaio AGN-690 specifikationer
 • hur du återvinner en Samsung tonerkassett gratis
 • hur man hittar dell renoverade monitorer
 • hur man tar bort asus införandet skärmen
 • intel Easton d815eea moderkort specifikationer
 • hur man rackmonterad en filserver
 • IBM Thinkpad T41 instruktioner
 • hur du bygger dina egna solsystem i java
 • Sony Vaio gränssnittstyper