Dator > hur man gör videospel utan programmering

 • hur man gör videospel utan programmering


 • De mest populära plattform för att skapa videospel utan någon programmering kunskap är en bit av freeware som heter Game Maker . Även om titeln är något oinspirerade , är den plattform robust och imponerande . Och även om det försöker att ge en nybörjare gränssnitt , att skapa framgångsrika spel med Game Maker fortfarande kräver mycket engagemang , kreativitet , skicklighet och hårt arbete
  1 .
  Besök YoYo Games hemsida för att hämta och installera den kostnadsfria versionen av GameMaker programvaran . Installationsprocessen är mycket enkelt , du bara behöver följa stegen som presenteras på skärmen som alla andra Windows programpaket
  2
  Trots att plattformen är avsedd att vara nybörjarvänlig ( . gränssnittet gör i själva verket har många dra- och släpp- komponenter ) , finns det fortfarande en inlärningskurva , och öppna GameMaker för första gången kommer att vara förvirrande i bästa fall.

  stället snubbla in i den programvara blint , hitta några tutorials . Det finns ett brett utbud av både officiella och av användare GameMaker självstudier på nätet , och du bör kunna hitta något som intresserar dig om du vill skapa en shooter , ett RPG , ett action- äventyr plattformsspel eller någon form av online- spel . Hitta tutorials som är av särskilt intresse för dig och ta din tid att arbeta igenom dem .
  3 .
  När du har fyllt nog tutorials för att få en känsla för hur GameMaker systemet fungerar, din första "skapelsen " ska vara en mod av en demo spel eller handledning . Många GameMaker användare dela sina spel källa för just detta ändamål . Ladda ner ett spel som verkar liknar något du vill göra och börja "leka " med den . Ändra en objekt fysik , justera variabler eller skapa nya nivåer . Få en känsla för vad som fungerar och inte .

  Om du är intresserad av att implementera din egen grafik eller ljud , börja arbeta med processen att importera externa bild-och ljudfiler i din GameMaker projekt och genomföra dem i GameMaker evenemang .
  4 .
  Detta är en valfri åtgärd. När du är redo att skapa ett spel som verkligen är din egen , tänka sig att betala för den fulla versionen av GameMaker , som låser upp många avancerade funktioner. Detta skulle också vara ett bra tillfälle att lära sig grunderna i scripting och programmering. Även utmärkt GameMaker spel kan skapas med dra- och släpp- funktioner , med hjälp av en liten bit kod kan göra din upplevelse mycket snabbare och mer kraftfull. .
  5
  Det första steget i att skapa ditt eget spel börjar med en penna och papper-eller ett ordbehandlingsprogram . Börja beskriver dina idéer: karaktärerna, handlingen , de nivåer , dialogen , detaljerna . Detta dokument bör innehålla allt som händer inte bara på en berättelse nivå , men på en teknisk nivå och en på skärmen " spelare erfarenhet " nivå , liksom. I TV-spelet utveckling världen , skulle detta likna vad som är känt som en " behandling ", och det är i huvudsak ditt spel bibel . Detta bör vara en levande och växande dokument , du kommer att lägga till den som du arbetar genom att skapa ditt spel , kommer med nya idéer och fastställande opraktiskt sådana .
  6 .
  Börja arbeta igenom din behandling ett steg i taget för att få din idé till liv . När du stöta på problem , se till att besöka GameMaker gemenskapen. Där hittar du ett stort förråd av GameMaker diskussioner-sök bland dem och du kanske upptäcker att din fråga redan har ställts och besvarats . Om inte , är det också ett bra ställe att hitta kolleger GameMaker entusiaster som gärna dela med deras hjälp , råd och feedback .

  tips och varningar


 • Ha tålamod . Skapa en "riktig " tv-spel tar lagen i veteran programmerare månaders heltidsarbete . Du kan inte förvänta professionella resultat efter en vecka av att arbeta ensam .
 • Om du planerar att distribuera eller sälja ditt spel , se till att du inte använder någon upphovsrättsskyddad musik , bilder eller tecken . När du är osäker på sig något grafik eller ljud ner från Internet är upphovsrättsskyddat material.

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:vad är filändelsen php ?

Relaterade artiklar


 • gateway dx442 pc specifikationer
 • hur man installerar en AMD kylfläns
 • MediaSmart Server specifikationer
 • xeon e5405 specifikationer
 • 1970 C-10 pickup specs
 • hur att reparera indb filtillägget
 • hur du lägger till ett ord i en mac äpple lexikon
 • vad är en flip chip?
 • HP e9220y specifikationer
 • Toshiba M40 specifikationer