Dator > hur man byter en iBook G3 skärm

 • hur man byter en iBook G3 skärm


 • Apple Computer konstruerade och släppte tre olika versioner av iBook G3 bärbar dator, med smärre variationer inom samtliga tre modeller. Den första var Clamshell iBook G3 som sträckte sig från 300 MHz i juli 1999 till 466 MHz i september 2000. Den andra var en rad 12-tums rektangulär vit iBook, följt av 14-tums vit iBook som slutade med att 900 MHz-modellen i april 2003. Alla ersattes med 12-tums och 14-tums iBook G4. G3 modellerna behöver alla större demonteringen att ersätta skärmar, med olika varianter för varje modell. Den 14-tums iBook G3 modell ersättning är vad som följer

  Du behöver:. .
  Antistatisk armband
  Torx T8 skruvmejsel.
  Phillipshead # 00 skruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Stora gem.
  Plastkärl.
  Ny skärm.


  1.
  Koppla bort nätsladden från iBook G3 14-tums dator och ta ut batteriet. Tryck på en skruvmejsel för att vissa lite av metall på datorn och röra din hand till en bit av hushållens metall till marken själv. För att förhindra elstötar överspänning, slitage en antistatisk armband.
  2.
  Öppna iBook på ett verktyg på ett bord där du kommer att arbeta. Nära vardera sidan av tangentbordet, dra klämmorna mot dig, att släppa tangentbordet. Lyft det mot dig, men inte dra ut den eftersom den fortfarande är ansluten via en makt band.
  3.
  Ta bort AirPort-kortet om du har ett installerat. Den hålls i av ett klipp på vänster sida av iBook under tangentbordet. Se till att du drar ur antennen innan du tar ut AirPort-kortet. Under AirPort-kort, skruva loss två skruvarna. De håller i RAM-skyddet på plats. Ta ut RAM-skyddet, vilket ger dig tillgång till tangentbordet kontakten bandet. Koppla det och ta bort tangentbordet.
  4.
  Vänd på iBook över och ta ut tre gummifötter, en i varje hörn. Ta sedan bort skruvarna under där gummifötterna var, och bända upp metall cirklar som hjälper fötter. Ta sedan bort tre T8 skruvar på botten av iBook. Ytterligare två skruvarna behöver komma ut inuti batterifacket.
  5.
  Ta bort bottenplattan. Detta tar några försiktiga ansträngning. Tryck först i de två sidorna av hörnet i batterifacket, använd då ett verktyg för att lossa spärren i batterifacket. Använd plastkärl --- ibland kallas spudger --- att bända ner höljet från iBook genom att försiktigt gå runt datorn, men stanna längs vägen för att koppla olika flikar. Därefter bort fjädrarna på vardera sidan av batteriet kontakt. Under bottenplattan ser du en plåt. Skruva loss alla nio skruvarna som håller fast det.
  6.
  Vänd på iBook över så att du kan öppna den. Ta bort den lilla magneten nära skärmen som kan omfattas av ett klistermärke. Ta bort tre skruvarna. Mycket noggrant, lossa kontakten band för styrplattan. Manuellt öppna den optiska enheten med hjälp av ett uträtat gem in i hålet. Dra ut magasinet något. På den vänstra, höja den övre fallet tillräckligt för att få din hand i återställning av kontakterna fortfarande sitter.
  7.
  Skruva ytterligare 16 skruvarna som håller fast silver metall hölje över logikkortet, lossa sedan bandet segment och folie runt det främre vänstra hörnet. Ta bort silver metallhölje sköld. Därefter lossa kabeln uppe till vänster och ta bort tejpen som håller kabeln till hårddisken. Sedan lossa visa data kabeln med hjälp av handtaget, som är svart. Ta bort en eller två skruvarna till vänster nära skärmen och dra tillbaka kabeln.
  8.
  Lossa tejpen omriktaren kabel och koppla ur kabeln. En annan kabel nära den optiska enheten för Airport-kort måste upp ur sitt spår. Håll skärmen och skruva loss skruvarna på båda gångjärnen. Slutligen, lossa skärmen genom att luta den något bakåt. Omvänd alla steg för att göra iBook hel igen.

  Tips och varningar


 • Detta är ett komplicerat och känsligt förfarande. Försök inte det om du inte är helt säker på din förmåga att arbeta med mycket komplexa bärbara datorer.

Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:Logitech C905 krav

Relaterade artiklar


 • hur tråd och starta ett nätaggregat utan moderkort
 • hur man laddar en. pdf till en Sony Reader
 • specifikationer för ett eMachines m5105
 • hur man demonterar en HP dv9000
 • monitorer som är kompatibla med VESA fäste fästen
 • de billigaste Logitech Cordless möss
 • DDR 333 laptop RAM specifikationer
 • hur man byter DC-uttaget på en bärbar dator
 • Inaktivera BIOS-lösenord
 • hur man underhåller DNS-adress register utan att uppdatera dem manuellt