Dator > Ordet tutorials med VB

 • Ordet tutorials med VB


 • Microsoft Word har ett kraftfullt skriptspråk som kallas Visual Basic , som du kan använda för att automatisera alla uppgifter i Word . Du kan skapa Visual Basic -skript , som kallas makron genom att spela in dem eller genom att skriva in dem manuellt i Visual Basic IDE ( Integrated Development Environment) i Word .

  En av de vanligaste uppgifterna som Word -användare behöver göra är att hitta och ersätta text . Medan Word befintliga funktioner för sök och ersätt är lätt att använda , kan Visual Basic göra det ännu lättare . Skriv in och kör följande makro att lära sig att hitta och ersätta med Visual Basic . Skapa

  Program

  Du skapar ett kort program genom att skriva in den direkt i Visual Basic IDE . Men du måste först ett prov handling för att testa programmet med . Inuti Word , öppna ett nytt dokument och spara det med namnet " vbReplace. doc . " Kopiera en massa text från ett annat dokument och klistra in den i vbReplace. doc .

  Tryck Alt-F11 för att öppna Visual Basic IDE och utvidga projektet vbReplace underträd i projektet rutan . Expandera Microsoft Word-objekt mappen och dubbelklicka på ThisDocument ikonen. Visual Basic placerar markören i koden posten fönstret . Skriv följande kod i fönstret .

  Public Sub Mac ( )
  Dim myRange Som Range

  " göra det med nuvarande punkt
  Set myRange=Selection. Paragraphs (1) . Range

  Med myRange. Find
  ClearFormatting
  . Font. Bold=False
  . Format=True
  . ersätter . ClearFormatting
  . Replacement. Font. Bold=True
  . Kör Forward :=True , Ersätt :=wdReplaceAll , _
  FindText :="the" , replacewith :="the" , MatchWholeWord :=True
  End With
  End Sub

  Run Program

  Nu när programmet är gjort , är det dags att testa den . Återgå till Word-dokumentet genom att trycka Alt-F11 och placera markören i ett typiskt stycke , speciellt en som har massor av förekomster av ordet " den ". Kör makrot genom att trycka Alt-F8 för att komma till listning av makron , välja " Mac " från listan och trycka på Kör . Om det fanns några un-fetstil instanser av i stycket där du placerat markören är de nu alla fetstil.

  Modifiera programmet

  Med ett makro för att göra en enda typ av sök och ersätt viss del används , men att lätt kunna anpassa makro för att täcka olika typer av ersätta verksamheten är en verklig produktivitet booster . Ange Visual Basic IDE ( Alt- F11 ) och navigera tillbaka till den kod du angett , med hjälp av Project rutan som beskrivits ovan.

  Ändra Mac sub så att den startar några av de " The " ord som du fetstil i kursiv " la " S. Den här gången kommer du begränsa byta för att arbeta bara på en mening . Här är de enda rader du behöver ändra .

  Set myRange=Selection. Paragraphs (1 ) området blir Set myRange=Selection. Sentences (1 )
  Font. Bold=False blir . . Font. Bold=true
  Replacement. Font. Bold=Sant blir Replacement. Font. italic=Sant
  replacewith : .=" den " blir replacewith :=" la "

  Kör Reviderade programmet

  Nu ska du testa programmet på samma sätt du testat den ursprungliga versionen . Återgå till Word-dokumentet och placera markören inne i en mening med några djärva fall av " The . " Kör din ändrade makro med hjälp av stegen du använde för att köra den ursprungliga versionen . Titta på fetstil " "s förvandlas till " la " S. Observera också att den nuvarande meningen påverkades snarare än hela stycket .


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:python html tutorial

Relaterade artiklar


 • hp dv2700 specifikationer
 • hur att fylla en patron för HP 5L
 • topp värde bärbara datorer
 • Outlook svarar inte med XP
 • Toshiba P100 specifikationer
 • hur du uppdaterar HP-skrivare
 • hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka
 • hur man kan kontrollera bläckpatroner på en Lexmark S300
 • dell D620 specifikationer
 • Hur konvertera papperskopior till digitala