Dator > Hur får man en död enhet starta

 • Hur får man en död enhet starta


 • Hårddiskar misslyckas ibland. Det är ett faktum i livet, men den insikten inte minskar stress och frustration av potentiellt förlora dina värdefulla data. När du upplever ett hårddiskfel, finns det några steg kan vidta för att tillfälligt återställa funktionaliteten. Bör dock ditt mål inte återställa den till ett långsiktigt fungerande stat utan snarare att få det att fungera tillräckligt länge för att återhämta dig data. Misslyckades hårddiskar är alltid äventyras och misslyckas igen. Tyvärr finns det också en sannolik möjlighet att du aldrig kommer att starta i att hårddisken och kan kräva datarekonstruktion, om du behöver data från enheten.
  1.
  Knacka på sidan av hårddisken med knytnäven eller ett hårt gummiklubba. Gör så försiktigt och med måtta. Ibland ställdonet arm blir fast i läge och knacka kan frigöra det tillbaka. Försök starta om och om misslyckade, peka på enheten några gånger. Om detta misslyckas, överge detta steg, för mycket att peka eller kraft kan orsaka mer skada på hårddisken.
  2.
  Placera enheten i en antistatisk påse, ta bort luft ur påsen och förslut den. Placera enheten i frys i 30 minuter. Detta kan kringgå problem som orsakats av en överhettad enhet som expanderar komponenter, vilket får dem att hålla sig till andra komponenter eller huset. Ta bort disken och låt sitta i några minuter innan du tar bort den ur påsen och försöker starta från den. Tid är det väsentliga i det här steget, eftersom enheten kommer att snabbt värma upp och potentiellt vara otillgängliga igen. Du måste kanske upprepa steg flera gånger för att återställa alla data. Du kan också ansluta enheten med längre kablar, utanför fallet och packa det i vattentäta säckar med is att fördröja överhettning.
  3.
  Tillbaka moderkortet, den gröna kretsar styrelsen under enheten med ett logikkort från en arbetsgrupp hårddisk i exakt samma modell. Logikkortet hålls på med fyra skruvar, som kräver en T8 Torx förare att ta bort. Det finns också en tunn kabel som fäster på baksidan av styrelsen, mittemot centralstationen gränssnitt sida, som också måste dras ut.
  4.
  Byt ut interna komponenter. Detta rekommenderas inte, eftersom oåterkalleliga dataförlust är det mest sannolika utfallet. Dock om du är nyfiken och inte planerar professionell återvinning, du kanske har inget att förlora. Frekvensomriktaren är fel redan. Försök att byta ut interna komponenter bör ske endast i ett rent rum som den minsta dammpartikel kunde korrupt data.


Previous:Vilka är fördelarna med Java uppgradera ? Next:tangentbord som arbetar med tunna klienter

Relaterade artiklar


 • rekommenderas bärbara datorer för Autodesk
 • kompatibel styrenheter för "modern warfare 2" på datorn
 • hur man överklockar en Pentium 600
 • hur man byter vapen på en hårddisk
 • specifikationer för Samsung SyncMaster T190
 • Hur kan jag förhindra den mall när du skriver ut i Windows Vista?
 • kompatibel ebooks för Sony Reader
 • Vilka är fördelarna med tredje part backuper?
 • hur man läser filer snabbt
 • specifikationer av Asus G50Vt-A1 pc notebook