Dator > maskinvara diskavbildningsteknik enheter

 • maskinvara diskavbildningsteknik enheter


 • Disk imaging är en process där en hel hårddisk kopieras just för antingen backup eller överföring ändamål. Diskavbildningsteknik för säkerhetskopiering av data kan ett IT-supporttekniker till perfekt ersätta data från en hårddisk i händelse av ett totalt fel på ett system hårddisk. Nettoresultatet av denna process är att datorn är tillbaka till fullt fungerande status med ett absolut minimum av driftstopp och störningar. I fall av överlåtelse utlovat disk imaging, är en klon bild används för att snabbt enheter programmet dator med en bas serie program och lagrade data. System installationer via bildöverföring är bäst lämpade för snabb installation av ett stort antal enskilda enheter via ett nätverk. Däremot kan metoden också användas för mindre skala DVD-ROM installationer. Det är viktigt att göra åtskillnad mellan hårdvaran disken, som kan definieras som helheten av en hårddisk enhet, jämfört med en programvara skiva, som faktiskt existerar som ett virtuellt rum. Det är möjligt att ha flera virtuella diskar som finns på en enda hårdvara disk, vilket ofta är fallet på delade servrar.

  Nätverk baserade hårdvara Disk Imaging

  Nätverk-baserad avbildning använder begreppet värd en enhet bild på en enda server enhet och sedan ansluta denna enhet till ett Ethernet-nav som mål datorer som sedan kommer att kunna ta emot installationen via nätverket. För att göra ett nätverk-baserad hårdvara skivavbild installation livskraftig måste du stödja programvara för att hantera installera såsom Symantec Norton Ghost, men det finns många andra motsvarande program på marknaden. Med en serie av BIOS-nivå kommandon (som användaren kan sedan följa att inleda bilden installera mjukvaror på distans via nätet) Programmet kommer sedan automatiskt köra och installera all relevant programvara vilket innebär att endast ett sista steg ner konfiguration för teknikern efter installationen har slutförts. Detta sista steg består i att ge datorn ett unikt namn och konfigurera alla klienter särskild programvara för slutliga specifikationerna.

  DVD ROM Based Disk Imaging

  DVD-rom-baserad disk imaging fungerar ungefär på samma sätt som nätverk disk imaging, men det finns några viktiga skillnader, dels varje enhet som kommer att få en installation baserad på skivavbilden kommer att behöva en DVD kapabel enhet. För att skapa en DVD-skiva för säkerhetskopiering ändamål kommer en tekniker behöver en DVD RW som kan skriva data till en optisk skiva uppsättning. Det är viktigt att notera att de flesta low-end affärssystem inte har förmågan att skriva data till en optisk skiva. Det finns också en annan inneboende begränsning till DVD-ROM-baserade diskavbildningsteknik: Varje DVD är begränsad till en relativt liten mängd data. Detta skulle fungera för extremt enkel installation arbetstillfällen (t. ex. detaljhandel point of sales till exempel), men skulle vara oförmögna att hantera större volymer av data som behövs för att hantera ett mer komplext system installation eller säkerhetskopiera. Grundläggande DVD-ROM-formatet är bara kan hålla drygt 4 GB data, medan de mer senaste uppdateringen av dubbla lager DVD tillåter förvaring av något mindre än 8 GB data.

  Arbetar runt optiska enheter Begränsningar

  bästa metoden för att ta sig runt på behovet av en optisk enhet i varje maskin för en installation är att använda en USB DVD-ROM-läsare för installationer eller en brännare för säkerhetskopiering. Det är möjligt att använda flera diskar för att skapa bilder större än 4 eller 8 GB, men ändrar skivor kraftigt ökar potentialen för en anläggning eller säkerhetskopiering fel, vilket gör det något mindre än attraktivt alternativ. Det är också möjligt att få enheter och specialiserade skivor som kan läsa och skriva dubbelsidig med dubbla lager DVD för datalagring, men dessa system kan vara ytterst kosta oöverkomliga. Dubbelsidig med dubbla lager DVD-format kan lagra 17 GB data och gör den till en av de större lagringsmetoder för optiska skivor. Den ultimata optisk lagring av data är Blu-ray enheter. Drives kan registrera till Blu-ray Disc-formatet är ganska dyra men erbjuder den största optiska skivan data lagringskapacitet av någon allmänt tillgänglig metod med kapacitet på 25 GB per skikt skiva och upp till 50 GB för dubbla lager skivor. Teoretiskt en dubbel lager Blu-Ray skulle ha lagringskapacitet att hantera de flesta affärer installation Installationen kräver för arbetsstationer, men kan ändå vara för liten för en total säkerhetskopiering roll på en enda skiva. Som av 2010 fanns det inga dubbelsidiga Blu-Ray RW-enheter tillgängliga för offentliga inköp, men om tidigare trender håller streck de kan bli tillgängliga datalagring behoven ökar.


Previous:nothing Next:hur är servrar använts i databassystem?

Relaterade artiklar


 • hur man uppgradera min Celeron D Socket 478
 • Sony Vaio gränssnittstyper
 • Hur får man en bättre upplösning på en standard VGA-grafikkort
 • hur man rengör huvudet på en HP Officejet K7100
 • PC till TV apparater
 • felsökning och ta hand om en kontinuerlig bläcksystem
 • hur man demonterar en HP dv9910us fall
 • diy bildskärmskabeln
 • compaq 2195us specifikationer
 • hur man bygger en laptop batteri