Dator > hur du ställer in en vattenkylning dator

 • hur du ställer in en vattenkylning dator


 • Vattenkyld PC-system har en rad fördelar ofta förbises av PC-spelare. Vatten har en högre värmeledningsförmåga än luft, vilket är den vanligaste metoden för PC kylning. Högpresterande spelautomater kan låta som lövblåsare och ta bort från ljudupplevelsen av spelet. Vattenkylda system är mycket tystare och har visat att kyla mer effektivt. Bygga en vattenkyld systemet kan optimera spelupplevelsen

  Du behöver:.
  PC
  Vattenblock.
  Vattenpump.
  Integrerad behållare och radiatorsystem.
  Flytande kylvätskan.


  1.
  Köp vattenblock att ditt nya systemet kommer att kyla. De olika blocken används på olika platser i din dator. Det finns fem olika typer av block. Det finns block för din CPU (Intel och AMD variationer), minne, hårddisk och grafikkort. Markera alla lämpliga block för dina anpassade system.
  2.
  Installera radiatorn från ditt integrerat system pack. Välj en plats som har bra luftflöde och medger ytterligare fläktar som kan behövas om din kylare inte kyler ordentligt. Om ditt system pack inte levererades med en fläkt för att installera med kylaren, se till att du får en och installera det på en plats där den kan blåsa direkt på kylaren. Mest välrenommerade system förpackningar kommer med en fläkt. Du kan installera reservoar någonstans du har tillräckligt med utrymme.
  3.
  Installera pumpen i behållaren. Detta bör redan göras i de flesta kit, men om din pump kom som en separat del, bara bifoga den till reservoaren vid monterat slots. Om din pump har förutbestämt inställningar för flöde, ställa in din mätare någonstans mellan 100 och 300 liter /timme. Mer än så är onödigt och skulle försämra avkylningen genom att inte låta vattnet tillräckligt med tid att njuta av värmen från vattnet blocken.
  4.
  Välj lämpligt vatten slangar som du föredrar för ditt system. De flesta system som konstruerats för optimal kylning använda 3/8-tums slang eller 1/2-tums slang. Ju tjockare slangen du väljer, desto högre blir din flödet kommer att bli. Däremot högre flöden inte alltid motsvara en svalare system eller en bättre prestanda. Om du inte har mycket plats inuti datorn buren, välj en tunnare och mer lättmanövrerade slang diameter.
  5.
  Välj den typ av kylvätska du vill fylla din tank med och kreativt installera alla slangar. Det här steget kommer att variera beroende på hur många vattenblock ditt system behöver. Se till att slangen stannar av alla rörliga delar i ditt skal. Manöver rören så att de är ordnade på ett sätt som inte stör flödet, eller åtminstone håller avbrottet till ett minimum om några stopp krävs. När du har allt att den passar i din dator skal, ta bort hela vatten enheten från din dator att testa det. Fyll behållaren och vänd pumpen. Kontrollera om blöder fläckar och andra läckande områden. Säkra och fäst vid behov. När du har ett framgångsrikt flöde studie med några läckor, flyttar systemet in igen datorn och montera allt igen. Detta tråkiga och repetitiva process är nödvändig för första gången byggare.

  Tips och varningar


 • Om du känner dig osäker installera varje komponent separat, det finns många företag som erbjuder klar redan installerade enheter. Om din radiator inte kommer med en fläkt för att installera i närheten, flytta en redan befintlig fläkt i ditt system eller köpa och installera ytterligare en.
 • inte hoppa över den provkörningar utanför din dator

Previous:nothing Next:hur till vända på högtalarna till spira bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en extern LG blue ray brännare till en Dell Dimension 8300
 • PowerBook G4 stängs skärmen medan datorn är på
 • Varför finns det ränder och linjer i bilden när jag skriver ut ett foto?
 • specifikationer för SanDisk E260
 • hur man demonterar en HP dv9000
 • hur man använder PNY attache
 • hur man överklockar en G4-processor
 • hur man byter en HP ProLiant ml330 moderkort
 • hur man uppgraderar en D510-processor
 • Vilken typ av video tillverkade kort finns det?