Dator > delar av en mikroprocessor

 • delar av en mikroprocessor


 • När datorerna utvecklades först var alla delar utspridda på olika styrelser. . De viktigaste "ledare" på datorn --- processorn --- var utspridda också. Datorer har utvecklats betydligt, så att år 2010, är alla delar av processorn packas i en integrerad krets mikrochip. Detta chip kallas mikroprocessor, och det styr alla andra funktioner på datorn från en plats. Inne i mikroprocessorn är olika delar, var och en har sin egen unika jobb.

  moderkort

  moderkortet är hjärtat i systemet. Detta är en stor kretskort, med olika kablar och andra styrelser ansluten till den. Moderkortet har processorn, eller centralenhet, integrerad krets chip på det. Processorn kallas även för mikroprocessorn, och den styr alla andra delar av datorn.

  ALU

  Inuti processorn är en sektion som kallas aritmetisk logisk enhet, eller ALU. Detta är hjärtat av mikroprocessor, och det gör alla matematiska funktioner. Dessa funktioner är mer än bara lösa enkla ekvationer. Varje gång du träffar en bokstav på tangentbordet, är en speciell dator ekvation genereras bara för denna skrivelse. ALU löser ekvationen och styr andra delar av CPU att agera baserat på lösningen.

  Registrera Arkiv

  Registret filer består av enskilda register. Ett register är en del används för att lagra och få ordning indata och utdata. Det är arrangören av mikroprocessor. Till exempel, när du skriver ordet "äta", är alla de brev omvandlas till datorn ekvationer och ALU har att lösa varje. Registret reder ut de bokstäver och sätter dem i en linje bygger på vad skrivelse tas upp först. I ordet "äta" registret styr ALU för att lösa "e" för det första, "ett" andra och "t" tredje. Registret fil styr sedan ut från ALU. I ordet "äta", det skriver ut "e", den "ett" och "t" ekvationer för att andra delar av datorn. Eftersom tusentals in-och utgångar hända alla på samma gång, är en grupp av register som används. Denna grupp är registret filen.

  Instruktion Enhet

  Instruktionen enheten är den första delen av en CPU som är drabbade med information. Det översätter saknas i min ansökan data till en form av register och ALU kan förstå. Ett bra sätt att se på det är väl ingången är engelska, men ALU och register kan bara tala spanska. Instruktionen enheten är översättaren.

  Hårddisk

  En hårddisk är en låda, som mäter ca 6 inches lång med 4 inches bred med 2 inches tjock. Den ansluts till moderkortet med en kabel. Det är den del av datorn som lagrar all information, såsom systemfiler och programmering. Hårddisken styrs av CPU, vilka frågor kommandon eller hämtar information från hårddisken.

  Power Supply

  En dator med elektricitet att driva, och ett nätaggregat ger elektricitet för att driva systemet. Enligt Computer Tech läkare är nätaggregatet vanligtvis monterad i målet. Strömförsörjningen är mer än bara en enhet som överför el. Man måste minska ner el från 120 volt till 5 eller 12 volt, eftersom alla styrelser är låg spänning enheter.


Previous:nothing Next:hur du importerar en GPX-fil

Relaterade artiklar


 • installation av en Fujitsu mhv2080at
 • steg-för-steg om hur man driver en skiva boot start
 • 1970 C-10 pickup specs
 • Hur felsöker jag en Toshiba dp120f?
 • fördelarna med en flashdisk på SD-kort
 • Sony APS-90 tekniska specifikationer
 • hur man defragmentera en flash-enhet med freeware
 • hur man kan påskynda RAM-minne på asus G1S
 • ThinkPad T400 specifikationer
 • hk DL380 G5 specifikationer