Dator > saker att titta efter i en platt datorskärm

 • saker att titta efter i en platt datorskärm


 • Du behöver:.
  nätverk

  Majoriteten av den information en användare erhåller från en dator som skrivmaskin information, bilder och video visas med en skärm, vilket gör bildskärmen en mycket viktig del av datasystemet. Flytande kristaller (LCD) är populärt för bildskärmar eftersom LCD-skärmar är tunna och klara sig bra i hög ljusförhållanden. Om du planerar att köpa en platt LCD-skärm finns det flera faktorer du bör ha i åtanke.

  Skärmstorlek och Upplösning

  Skärmstorlek är en av de viktigaste faktorerna när man väljer en datorskärm. Du bör ha en idé för utrymmet som du har tillgängligt för bildskärmen och de program du kommer att köras på datorn innan plocka ut en bildskärm. Om du har begränsat utrymme, kanske du behöver en bildskärm som är 17 inches eller mindre medan en större utrymme på skrivbordet skulle kunna hantera en bildskärm i 20 till 24 tum sortiment. Om du planerar att använda datorn för multimedia underhållning, som att titta på video och spelar dataspel, kan du dra nytta av en större bildskärm.  upplösning på en skärm är den resolution som ser bäst på skärmen som bestäms av antalet bildpunkter. Den upplösning är den övre gränsen av skärmens upplösning, du kan ställa in lägre upplösningar än den upplösning men inte högre upplösningar

  förhållandet mellan höjd och bredd

  bildförhållande på en monitor är förhållandet mellan höjden. och bredden på skärmen. Standard monitorer har ett bildförhållande på 4:3, medan widescreen skärmar har bildformat på 16:10 eller 16:9. Wide screen teknik har blivit allmänt accepterad under det senaste årtiondet, om din dator kan visa på ett stort Bildförhållande kan du få ut mer av din erfarenhet av en lång bildskärm.

  Vinkel

  synvinkeln på en monitor är hur långt du kan stå från att vara direkt framför om det samtidigt som de kan för att se bilder på skärmen. LDC-skärmar har ofta dålig betraktningsvinklar jämfört med gamla katodstrålerör skärmar. Om du bara tänker använda bildskärmen för personligt bruk får betraktningsvinkel ingen roll för dig. Om du planerar att använda skärmen visar videor och presentationer med grupper, högre visningsvinklar kan vara viktigt.

  Video ingång

  videoanslutningar tillgängliga på skärmen är en annan viktig omständighet. Om bildskärmen inte har en videoingång som är kompatibel med din dator, kommer du inte att kunna använda den. De flesta datorskärmar har VGA-ingång, men du kanske vill använda HDMI eller DVI.


Previous:nothing Next:hur du uppgraderar processorn i en Dell D610

Relaterade artiklar


 • specifikationerna för en Sony DRU-190a
 • server moderkort vs skrivbordet
 • beskriver anslutning av frontpanelen på ATX moderkort
 • hur man kan förlänga livet för en överföringsrulle
 • skäl att ha två grafikkort
 • typer av pc-datorer
 • hur du uppdaterar en Memorex 6136u scanner för Vista
 • Toughbook CF-51 specifikationer
 • hur man startar från CD-skivan på en Compaq CQ60
 • hur man tömmer förbrukad på en Ricoh 240W