notebook säkerhetstips
Dator > notebook säkerhetstips

 • notebook säkerhetstips


 • En bärbar dator är en bärbar dator som har vuxit i popularitet eftersom användarna inte vill att deras datorbehov bundna till sina skrivbord. Om standard bärbara datorer fortfarande kan vara för stora eller tunga för att flytta längre än till soffan, är en bärbar dator med sina små, lätta design gjord för dig att ta det överallt. Priset på bärbara datorer kan variera beroende på märke, de specifikationer och storleken på det, men de är inte billiga. Det finns några saker du kan göra för att skydda din investering och hålla den säker.

  Använda en hylsa

  För att din bärbara dator till så länge som möjligt bör du skydda den med en ärm. En datorfack skyddar den från att skadas när det bärs. Dessa ärmar också skydda din bärbara dator från repor. Se till att du får en hylsa som är lika stort som din bärbara dator och inte större. Också hitta en specifik för ditt varumärke. Till exempel, en 15 "kommer Mac Air datorfack passar inte en 15" Dell. Du vill att din bärbara dator till sitta tätt i ärmen. Du behöver inte använda en hylsa om du använder en vadderad datorväska. Men det stoppade plats i påsen behöver för att passa din bärbara dator noga. Om den är för lös, så ska du få en ärm, också.

  Använd vattenfast påse

  På samma sätt som du vill skydda din bärbara dator mot stötar och repor, vill du skydda den från vatten. När du bär din bärbara dator, anser bär den i en väska som är vattentät. Påsar med nylon eller annat vattenavvisande tyg kommer att hålla fukt om du fastnar i regnet. De kommer också att bidra till att skydda din bärbara dator från kroppen fukt på en varm och svettig dag.

  Bli av bloatware

  De flesta nya bärbara (samt bärbara datorer och stationära datorer) kommer med bloatware installerad på dem. Dessa är mycket stora filer som är normalt för en provperiod bara eller är program som du aldrig kommer att använda. De svälla upp din bärbara dator och bromsa dess prestanda så ta bort dessa onödiga program.

  använda externa minneskort

  Skydda din bärbara minne med hjälp av externa lagringsenheter för att lagra dokument, bilder eller videor. SD-kort och USB-minnen är små och billiga former av externt minne. Du kan också använda en extern hårddisk, men de är mycket dyrare än SD-kort och USB-minnen

  . Få bort damm

  Damm kan ge din bärbara dator problem. Om bitar av skräp fastnar under en nyckel, kan den knappen sluta fungera korrekt. Använd en burk med tryckluft för damm runt tangentbordet, pekplattan knappar och på strömbrytaren. Även damm hamnar på sidorna, framsidan och baksidan av din bärbara dator.

  Använd en Skärmskydd

  Detta är särskilt viktigt om du har en dyr LCD-skärm. Du kan köpa ett skärmskydd som fäster utan att skada skärmen. Detta kommer att skydda din LCD från repor, damm och smuts. För att rengöra en skyddad skärm, använd en ren, torr t-shirt eller en torr mjuk trasa och torka försiktigt.


Previous:nothing Next:hur man reparera en Blixt JCD fil

Relaterade artiklar


 • hk tx2130 specifikationer
 • hur du använder TI-73 för att beräkna permutationer
 • hp pavilion amd x9150e quad-core specs
 • hur man kan jämföra 3g bärbara kort
 • problem med moderkortet på en emachine
 • Hur man återskapar en snabbformatering dag ett SD-kort
 • de bästa bärbara datorer för flickor
 • hur man fixar en bullrig Toshiba laptop
 • hur man byter en e6320 med en Q6600
 • hur reparera en hårddisk som inte är driver