Dator > hur reparera en DC jack för ett moderkort

 • hur reparera en DC jack för ett moderkort


 • Efter fortsatt användning kan problem uppstå med bärbara datorer. Den DC-uttaget är den primära energikällan vid laddning av datorn. När anslutningarna i datorn misslyckas, orsakar det minskade kontakt med kretsarna. Borttagning och åter löda DC-uttaget på moderkortet är det bästa sättet att reparera den och avhjälpa problemet. Detta kan genomföras av någon med lite expertis demontering en dator i en till två timmar

  Du behöver:.
  Elektrostatiska handled band
  . Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Lödkolv och löd.
  De-lödning pump.
  Ersättning DC-uttaget.


  1.
  Skjut ut alla skivor som DVD-eller CD-skivor från enheten. Ordentligt stänga din bärbara dator och dra ut nätsladden från vägguttaget och datorn. Lossa någon kringutrustning från datorn. Sätt på ett antistatiskt armband för att hindra datorn från att ta emot statisk elektricitet.
  2.
  Ställ in datorn ansiktet nedåt på en plan arbetsyta. Lossa och skruvarna till batteriluckan med en skruvmejsel och skjut den. Dra ut batteriet från botten av den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller plastkåpan som innehåller det trådlösa kortet, minne och optisk enhet och hårddisk. Lossa skruvarna som håller fast plastkåpan som håller hårddisken, trådlösa kort, minne och optisk enhet från den bärbara datorn. Ta av locken. Skjut över behålla spärren för att ta bort Memory Stick. Dra ut USB-minnet. Ta det trådlösa kortet i samma metod. Slutför undanröja eventuella återstående skruvarna i botten på den bärbara datorn.
  4.
  Rotera den bärbara datorn så det är högra sidan uppåt. Öppna locket och lossa säkra band från toppen av tangentbordet. Sätt i slutet av en platt skruvmejsel i utrymmet runt band. Tryck ner handtaget för att lyfta band upp och dra bort det när det är gratis. Ta bort alla skruvarna tangentbordet med en skruvmejsel. Lyft ur tangentbordet och dra ut snöret som fäster den till moderkortet.
  5.
  Dra försiktigt ut bildskärmskabeln som fäster på moderkortet och koppla ur alla andra kablar vid denna tid. Ta bort skruvarna som håller displayen med hjälp av en skruvmejsel och dra panelen ut.
  6.
  Loss processorn från kylaggregatet genom att lossa och ta bort skruvarna med en skruvmejsel. Vrid låsskruven för att låsa upp processorn. Ta bort skruvarna som håller moderkortet och dra ut den ur den bärbara datorn.
  7.
  Ta bort den gamla eluttaget, som bör vara i vänstra hörnet. Vänd moderkortet över och unsolder domkraften från styrelsen med en lödkolv. Använd en avlödning pump för att bli av med smält lödtenn. Plocka i strömuttaget från moderkortet.
  8.
  Applicera ett lager lödtenn på kontakta strömuttaget poäng på moderkortet. Tryck den nya makten jack i öppningarna på moderkortet. Återmontera den bärbara datorn i omvänd ordning som du tog bort delar efter lodet torkar.

  Tips och varningar


 • Säkerhetskopiera filer eller data från din dator till en extern hårddisk, minne eller tom CD-skiva. Denna information ska vara säker under förfarandet, men om något går fel kan du förlora värdefull information.
 • Om du inte har någon erfarenhet mjuklödning eller isärtagning en dator, är det bäst att du tar det till en professionell. Du kan orsaka allvarlig skada för din dator om du inte vet vad du gör.
 • Ställ löda på en temperatur mellan 800 grader Fahrenheit till 850 grader Fahrenheit.

Previous:nothing Next:gör HP bärbara datorer har interna hårdvara modem?

Relaterade artiklar


 • Hur du tar dvd skärmdumpar
 • hur man fixar Acer laptop knappar
 • hur man gör en monitor kabel
 • diy bildskärmskabeln
 • hur man ansluter en VoIP-telefon till en router
 • HP 7520n specs
 • jämföra quadro grafikkort
 • top datorhögtalare märken
 • hur man blir tillfrågad om en boot-enhet med Award BIOS
 • hur du tar bort tangentbordet på en Toshiba M400 ez5031