Dator > hur man startar upp en hårddisk från en IDE contoller kort

 • hur man startar upp en hårddisk från en IDE contoller kort


 • Äldre moderkort har vanligtvis två IDE-styrenheten hamnar, vart och ett kan två enheter anslutas till två-kontakt band. En port används normalt för hårddiskar, den andra för optiska enheter, t. ex. en CD-eller DVD-enhet. Om du behöver ytterligare IDE-portar eller om moderkortet IDE portarna är felaktiga, kan du installera en IDE controller kort som ger dig en eller flera IDE portar du kan använda för att ansluta din hårddisk. IDE controller kort fungerar precis som en IDE-port på moderkortet, inklusive möjligheten att starta datorn från en enhet ansluten till kortet.
  1
  Installera IDE controller kort, om du inte redan har gjort det. . . Öppna datorlådan och leta efter en ledig plats av typ ditt kort använder. Säkert Tryck in kortet i facket och fäst den till chassit med en skruv på toppen stag. Kortet bör erkännas av moderkortet utan att behöva starta upp Windows.
  2.
  Konsultera produktdokumentationen eller etikett som fästs på kontrollerkortet för lämpliga jumper inställningar. Tröjor är små plastfickor som passar över två av stiften på baksidan av enheten. Tröjor berätta kontrollerkortet om enheten är den enda enheten på systemet, det primära "master"-enhet eller den sekundära "slav"-enheten. Ställ in bygeln enligt anvisningar för dina ändamål. Eftersom detta kommer att vara en hårddisk, bör det ställas in som "master".
  3.
  Anslut IDE band från regulatorn kortet till hårddisken. Det passar bara på ett sätt. Dessutom måste du ansluta en strömkabel (vanligtvis en 4-pin Molex-anslutning) till hårddisken.
  4.
  Starta datorn och tryck upprepade gånger på "F2" tangenten eller vad tangentkombinationen ditt moderkort manualen stater kommer ge dig tillgång till BIOS menyn. När du når den här menyn använder du piltangenterna för att navigera tills du hittar "Boot Sequence" alternativ. Regulatorn kortet ska redan vara erkännas, men det kan framstå som en "SCSI" enhet. Ordna om startordningen så att CD-eller DVD-enheten är först, följt av den registeransvarige kortet och sedan ditt vanliga IDE-hårddisk.
  5.
  Starta om systemet, vilket bör nu starta upp från enheten ansluts till regulatorn kort, förutsatt att din CD /DVD-enhet inte innehåller en startskiva. Om du inte har ett startbart operativsystem på enheten är ansluten till kontrollerkortet, då kommer systemet starta från vanlig disk. För att regulatorn enheten startbar, helt enkelt installera Windows operativsystem på enheten ansluten till styrsystemet som du skulle någon annan hårddisk.


Previous:nothing Next:vad är filtillägg sfcache?

Relaterade artiklar


 • PowerBook G4 stängs skärmen medan datorn är på
 • hur du uppdaterar BIOS när Windows startar inte
 • hur man fixar bärbara högtalare
 • specifikationerna för en Sony DRU-190a
 • hur man kan kontrollera historia utskriftsjobb
 • bläck refill kit instruktioner för Kodak 10 cylinderampuller
 • ominstallation av en hårddisk
 • min Inspiron 6400 startar inte upp eller slå på
 • hur tangentbord programmet dator tangenter
 • hur man byter vapen på en hårddisk