Dator > hur man demonterar en SONY VGN-fs970p

 • hur man demonterar en SONY VGN-fs970p


 • Om du är sanna dator buff, kanske du vill ta sig an utmaningen att demontera en bärbar dator, eftersom det är ett tillfälle att lära sig mer om datorn. Om du behöver uppgradera din Sony VGN-FS970P, då har du ett perfekt tillfälle att öppna din bärbara dator och mixtra runt inuti. Demontering en bärbar dator för första gången kan verka skrämmande, men om du behålla alla delar och skruvar organiserade, kommer du inte finna det svårt att sätta ihop

  Du behöver:. .
  Set med precisionsmejslar
  Pappersmuggar.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Sätt på den elektrostatiska handleden bandet innan demontering av Sony VGN-FS970P. Ta bort batteriet och koppla ur nätsladden från den bärbara datorn genom att skjuta låsknappen på baksidan av den bärbara datorn till olåst läge. Koppla bort alla andra kablar från den bärbara datorn.
  2.
  Vänd på datorn så att bottnen uppåt. Ta av luckan för minnet ligger mot framsidan av datorns undersida. Placera skruven i ett litet papper kopp och etikett i koppen så att du enkelt byta ut den. Använd tummen och ringfingret för att trycka lätt på den spakarna minneskortplatsen ut. Vänta på RAM-modulen poppa ut på en 45-graders vinkel. Dra minnet ut och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort hårddisken täcka genom att ta bort skruven som håller den till det främre högra hörnet på botten av den bärbara datorn. Placera skruven i en annan pappersmugg. Dra ut hela hårddisken enhet mot höger. Ställ hårddisken åt sidan.
  4.
  Knäpp alla andra skruvar från undersidan av den bärbara datorn. Dessa håller tangentbordet på plats så håll dem organiserade i ett annat papper kopp. Leta några skruvar under dekalen eller gummifötter fot också. Vänd laptop över och öppna fönstret så långt det går. Leta upp plast fronten precis ovanför tangentbordet. Sätt in den platta kanten av en skruvmejsel och lyft av plast plattan upp. Ta bort skruvarna du ser under plattan som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet uppåt och försiktigt lyfta kontakten spaken något, precis tillräckligt för att enkelt dra ut tangentbordet datakabeln. Lägg tangentbordet åt sidan.
  5.
  Koppla skärmen kontakten från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller det inre skärmen gångjärn. Dra den övre displayen montering upp och stänga av datorn.
  6.
  Stäng den bärbara datorn och vänd på den igen så att bottnen uppåt. Ta bort den lilla rektangulära termiska uttaget som sitter bredvid batterifacket. Sätt in den platta kanten av en platt skruvmejsel i plasten söm som löper längs sidan av hela botten datorn montering. Börja i ett hörn och försiktigt bända isär plast. Du kommer att höra knäppande ljud i plast stift, men tvinga inte plast isär. Om plast inte faller isär, leta efter en missad skruv någonstans på botten o datorn. Dra ner plasten från toppen plast och ställ den åt sidan.
  7.
  Koppla den optiska enheten från sidan av locket genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Ställ enheten åt sidan.
  8.
  Lossa kabeln håller kylaggregatet till moderkortet. Lossa skruven som håller den till moderkortet och lyft bort den. Vrid låsskruven som håller CPU motsols och lyssna för upplåsning klick. Plocka upp processorn från de övre hörnen och dra rakt upp från moderkortet.
  9.
  Koppla VGA församling som ligger i anslutning till processorn. Ta bort skruvarna som håller den på plats och lyft av det.
  10.
  Koppla det trådlösa kortet antenn som sitter på framsidan av moderkortet och lossa skruvarna som håller antennkablar. Tryck trådlösa kortplatsen spakarna utåt med tummen och ringfingret. Låt kortet för att poppa ut på en 45-graders vinkel. Dra ut kortet och ställ den åt sidan.
  11.
  Ta bort eventuella andra kablar kontakter på moderkortet och skruven som ansluter moderkortet för att den övre luckan. Lyft av moderkortet vid dess sida kanterna och undvik att röra andra delar av moderkortet.


Previous:nothing Next:hur man öppnar en LG USB-DVD

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar bläcknivåerna på en Dell 924
 • hur man radera alla data på ett gammalt dator
 • hur man startar från CD-skivan på en Compaq CQ60
 • hur man kopierar data från en USB-dongle
 • hur du ställer in två bildskärmar en för email
 • hur man byter tangentbord på en Compaq C500
 • hur du uppdaterar en processor i en Compaq R3000
 • Apple Combo-enhet specifikationer
 • Felsökning Mac G4 safari går långsamt med min Essentials trådlösa router
 • hur man bygger ett hus mediaserver