Dator > hur man byter fat i en hårddisk

 • hur man byter fat i en hårddisk


 • Hårddiskar lagrar data på reflekterande diskar, kallade fat. Beroende på märke och modell, kan en hårddisk innehåller flera plattor eller bara en enda. Det är allmänt oklok att öppna upp en hårddisk och plattor förändring, men ibland detta görs för ändamål dataåterställning genom att plantera in en felaktig enhet har plattor i ett fungerande en att hämta data. Eller någon kanske bara är nyfiken. Den inre miljön på hårddisken är extremt känslig för damm och partiklar, och därför bör allt arbete ske mycket försiktigt i en ren lokal eller en ren låda. Om implanterar plattor till en fungerande enhet, kontrollera att du arbetar enheten är exakt samma modell som den ursprungliga enheten

  Du behöver:. .
  T6 Torx förare
  T8 Torx förare.
  Clean room eller låda.
  Puderfria latexhandskar.
  Tallrik borttagningsverktyget.


  1.
  Placera hårddisken i den rena ruta med kretsar ner och försegla lådan. Gummihandskar och arbetar genom öppningarna i ren låda, ta bort alla skruvar från toppen av hårddisken med hjälp av en T8 torx förare. Vissa skruvar kan vara dolda under etiketterna, så du kan behöva ta bort eller punktera etiketten. När alla skruvar är ute, lyft av locket och lägg den åt sidan.
  2.
  Flytta armen så att den inte hindrar cirkulär skivorna alls. Du kan behöva ta isär mekanismen för att göra detta. På toppen av armen, kommer du att märka en plast del som hålls av en enda skruv, ta bort dem med T6 förare. Vid basen av armen är en metallplatta, som hålls på plats av en stark magnet, försiktigt bända upp detta och av. Du kan också behöva lyfta ett gummipropp, som var under plattan, så att armen svänger fritt från faten.
  3.
  Bort den återhållande ringen från toppen av tallrik genom att lossa skruvarna med hjälp av en T6 drivrutin. Lyft återhållande ring upp och av fatet.
  4.
  Lyft tallrik från mittapp och flytta åt sidan. Om det finns flera plattor, noga märke till The Platters "anpassningen till varandra. Minsta lilla obalans kan göra dina data oanvändbar. Lines tryckt på kanterna på skivorna tillåta korrekt inriktning kan styrkas. Ännu bättre, när du tar bort plattor med viktiga data, använda ett verktyg tallrik avlägsnande, som passar över skivorna och låser dem på plats för att göra bort och ersätts med korrekt positionering mer praktiskt genomförbar. Om dessa bara kasta bort skivorna, då är det uppenbart anpassningen är oviktigt.
  5.
  Skjut in den nya skivorna över centrum stuteriet, göra vissa god anpassning bibehålls. Om dessa kommer från en gammal hårddisk, ta bort dem på samma sätt som tidigare, helst med en tallrik borttagningsverktyget. Lås ner dem genom att ersätta ringens mittpunkt fixering och skruvar.
  6.
  Återmontera alla mekaniska delar du tog bort, till exempel magnetiska plattan, gummipropp och plastfliken i slutet av armen . De kommer att gå ihop på samma sätt som de togs bort, men i omvänd ordning.
  7.
  Tillbaka enheten luckan och låsa alla skruvar med T8 föraren. Du är nu klar och redo att testa enheten.


Previous:nothing Next:hur man installerar en bärbar dator nätverk / Nic & modemporten

Relaterade artiklar


 • backup medieenheter
 • Hur du tar av toppen av en Color LaserJet 2600n
 • hur du tar bort Intel kortplats 1 processorer
 • hur man rengör fläkten för en Dell 6400
 • hur man byter en Konica Minolta 2550 patron
 • GeForce 9700M GT specifikationer
 • GeForce4 MX låg profil grafikkort specifikationer
 • Hur du sätter en diskett till en extern hårddisk
 • hur man köper en Clevo
 • hur man skriver på interaktiva skrivtavlor