Dator > hur man byter en laptop usb

 • hur man byter en laptop usb


 • En trasig eller föråldrade USB-porten i bärbara datorer är ett vanligt problem. Men om din dator saknar garanti eller om det är utanför din budget för att anlita professionell hjälp för att få den fasta, reparera det kan vara svårt eftersom datorn har så många komponenter att arbeta tillsammans. Samtidigt försöker reparera en sak, kan du påverka något annat. Inkluderat är några tips som hjälper dig att byta ut en trasig USB-port i en bärbar dator, utan att vara alltför specifik för laptop märke och modell. Dessa är allmänna åtgärder att avveckla den bärbara datorn och ersätta den hamnen.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Super Glue.
  Lödning pistol.

  Upptäcka Underlåtenhet


  1.
  Testa USB-porten på datorn för att kontrollera att hamnen och inte USB-enheten som är defekt. Prova att ansluta enheten till en annan dator eller använda din dator för att koppla in en enhet som du har testat på en annan dator. Var uppmärksam på alla ljud eller signaler som anger om din dator har erkänt enheten. Om du har anslutit en enhet och du inte får något svar från datorn är USB-porten defekt.
  2.
  Diagnostisera din dator för att upptäcka om den är en programvara problem. Ibland Windows inte känner igen USB-drivrutiner. Om USB-porten är defekt, kan orsaken vara en skadad hamn eller en trasig kontakt. I detta fall kommer att behöva ersättas.

  Om problemet verkar vara att det är mjukvara som kan du försöka installera drivrutinerna. Avinstallera drivrutinerna från Enhetshanteraren, installera dem och starta om datorn. Gå till din tillverkarens hemsida för att ladda ner de senaste drivrutinerna.
  3.
  Demontera försiktigt datorn om du beslutar dig för USB-porten behöver bytas ut. I flesta datorer USB på moderkortet. Ett alternativ skulle vara att ersätta moderkortet som finns på din tillverkarens webbplats (se webbplatsen för modell nummer och specifikationer) eller kan du använda en generisk en som kan leda till billigare.

  Stäng av din dator och vänd på enheten. frigöra batteriet och ta ut det. Ta bort alla skruvarna från fallet. Ta bort minnesmoduler som är anslutna till moderkortet. Vänd den bärbara datorn tillbaka över, öppna locket, ta bort tangentbordet och koppla ur kabeln till moderkortet. Ta bort skruvarna som bifogas till processorn. Stäng av det trådlösa nätverket. Dra bort eventuellt kvarvarande skruvarna som håller moderkortet i målet. Installera den nya moderkortet och anslut resten av komponenterna som togs bort tidigare. Äntligen tillbaka alla skruvar och placera batteriet i ärendet. Se till att moderkortet har installerats korrekt, testa USB-porten genom att ansluta en USB-enhet.

  Ersätt bara USB-porten behöver du superlim och en lödning pistol. Hamnen har fyra anslutningar på plasten fliken kan du limma plastfliken igen och löda fyra kontakter, vilket kan vara svårt med tanke på dimensionerna av arbetsområdet.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du tillverkarens manual innan du börjar ta isär datorn speciellt om detta fortfarande är under garanti. De flesta tillverkare politik är tydlig med öppna datorlådor och inte ta ansvar när detta sker. Ingående datorn när garantin fortfarande är tillgänglig kan orsaka att din tillverkare för att avbryta garantin.

Previous:nothing Next:RAM typer för Dell Latitude C PPX

Relaterade artiklar


 • hur man installerar hårdvara TV-mottagare i en bärbar dator
 • iMac 5521 specifikationer
 • hur man installerar en bildskärm Acer x183h
 • hur man fixar anslutningen i det trådlösa systemet på en aspire one
 • hur knäppa för dubbelsidig utskrift på plats på en HP 6500 skrivare
 • HP DESKPRO 815: specifikationer
 • Vilken typ av skrivare kan en Compaq Computer använda?
 • hur man kan utvidga den tryckta liv hp tonerkassetter
 • hur man hämtar data från en infekterad USB-enhet
 • diy bildskärmskabeln