Dator > hur du uppgraderar processorn i en Dell D610

 • hur du uppgraderar processorn i en Dell D610


 • En CPU, eller centralenhet, är ungefär som den mänskliga hjärnan är för kroppen-det förmedlar information och utför alla de funktioner som krävs för att datorn ska fungera. Hastigheten på din dator i hög grad beroende av hastigheten på CPU. Uppgradera CPU på en bärbar dator, till exempel Dell D610, är något involverad eftersom du helt måste demontera enheten att få tillgång till de interna komponenterna. Om du känner dig bekväm att arbeta inuti din laptop kan du uppgradera din D610 till en snabbare processor, t. ex. en Intel Premium M-processor.

  Du behöver:
  plastrits
  . Stjärnskruvmejsel.
  Intel Premium M CPU.


  1.
  Starta webbläsaren och navigera till Dell D610 ladda sidan med hjälp av länken i avsnittet Resurser nedan. Hämta den senaste BIOS-filen till din bärbara modell och spara den på skrivbordet. Dubbelklicka på filen för att köra BIOS-uppdatering. Följ anvisningarna på skärmen.
  2.
  Stäng av Dell 610 och dra ut nätsladden. Stäng skärmen och vänd den bärbara datorn nedåt. Skjut batterispärren mot yttre kanten av den bärbara datorn och ta bort batteriet.
  3.
  Vänd den bärbara datorn rätt igen och helt öppna skärmen. Sätt en plastrits i den högra kanten av centrum kontrollen täcker, som ligger direkt ovanför tangentbordet. Bänd uppåt och försiktigt lyfta centrum kontroll locket på den bärbara datorn. Ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort de två Phillips-skruvar ovanför tangentbordet, precis nedanför mitten kontrollen täcker. Lyft upp på tangentbordet upp och skjut flikarna (på undersidan av tangentbordet) från under handledsstödet. Lyft tangentbordet försiktigt och dra ut tangentbordskabeln dra fliken under tangentbordet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort skruven bildskärmskabeln (nedanför tangentbordet på kylfläns) med en stjärnskruvmejsel. Koppla bort bildskärmskabeln från kontakten på systemkortet med hjälp av fliken.
  6.
  Bort de fyra skruvarna (två på varje sida) från displayen gångjärnet samtidigt stödja displayen församling. Ställ displayen församling åt sidan, med extra noga med att inte skada LCD-skärmen.
  7.
  Ta bort de två skruvarna på toppen av plastlocket ovanför tangentbordet. Koppla bort pekplattan anslutningskabeln från systemkortet ovanför pekplattan.
  8.
  Sätt din Dell D610 och ta bort alla tretton skruvarna från botten av den bärbara datorn. Vänd datorn rätt igen och skilja den övre halvan av den bärbara datorn fallet från botten för att avslöja moderkortet och processorn. Ställ den övre halvan av ärendet åt sidan.
  9.
  Bort de två skruvarna från kylflänsen, som ligger på det övre vänstra hörnet av moderkortet. Ta bort kylflänsen. Processorn är under kylflänsen.
  10.
  Rotera ZIF-socket kamskruv moturs så mycket som möjligt och lyft processorn ur vägguttaget.
  11.
  Installera den nya processorn. Om du installerar en CPU kit, kan den nya kylflänsen har ett lager av termisk pasta som redan tillämpas. Om inte, eller om återanvända din gamla kylfläns, på ett lager termisk pasta till ytan på kylflänsen innan säkra den till processorn. Följ tillverkarens instruktioner som följer med processorn och termisk pasta produkten.
  12.
  Återmontera Dell D610 genom att utföra instruktionerna ovan i omvänd ordning.

  tips och varningar


 • Var försiktig när du hanterar en CPU:. stiften på undersidan av processorn kan böjas lätt att skada processorn

Previous:nothing Next:hur man identifierar PowerMac G5-modeller

Relaterade artiklar


 • hur för att en tredje monitor med inbyggda video
 • Hur konvertera divx till mpg för Mac
 • hur man använder musen på en Compaq Presario v5204nr
 • HP w19e specifikationer
 • hur man använder en kompromiss satellit USB TV
 • hur man fixar bärbara högtalare
 • hur man hittar en bror program Toneråtervinning
 • hur man radera alla data på ett gammalt dator
 • Hur felsöker jag en Canon PowerShot på en PowerBook G4?
 • vad är skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färg bläck?