Dator > vad är skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färg bläck?

 • vad är skillnaden mellan pigmentbaserat bläck och färg bläck?


 • Pigment och färgämnen bläck båda används i bläckstråleskrivare. . Den typ av bläck som används varierar mellan skrivarmodeller. Att veta skillnaderna mellan de två typerna av bläck kan hjälpa konsumenten att avgöra vilken typ av bläck bäst passar individuella utskriftsbehov. Pigmentbaserat bläck slipar Färgpigment till fina partiklar och skjuter dem i vätska. Dye bläck är färgad färg suspenderas i vätskan. Båda bläck kan användas för att skriva ut dokument, fotografier och presentationer färg, med vissa skillnader.

  Utskriftskvalitet

  Vid utskrift med pigmenterat bläck, partiklarna sitter på toppen av papperet, medan dye bläck absorberas i papperet. Eftersom det är möjligt att lägga till mer färg till en färg, kan färgerna mer levande när du använder ett färgämne bläck. Övergripande Utskriftskvaliteten kan påverkas mycket av vilken typ av papper. Dye bläck, särskilt när de används för foto-och färggrafik, utskrift skarpare när du använder en swellable papper. Detta är ett bestruket papper som sväller när det absorberar bläck. Eftersom pigmentbläck inte absorberas i papper, skriva ut de bra på porösa papper och swellable papper lika.

  Vattentålighet

  Färgen i färgämnesbaserade bläck löses helt i vatten. Om vätska vidrör ett papper tryckt med ett färgämne bläck kommer bläcket löses upp och smeta ut. Pigmentbläck inte löses upp helt. Eftersom bläcket torkar på pappret, reglerar pigmentet i fibrerna på papperet, vilket gör det mer vattenavvisande.

  Färgbeständighet

  Vid utskrift med ett färgämne bläck, är molekyler bläcket sprids ut jämnt över sidan. Eftersom alla av de molekyler som utsätts för solljus och andra miljöfrågor triggers, blekning kan vara uppenbart i så lite som sex till 12 veckor.  De flesta av molekylerna i pigmentbaserat bläck är dolda inuti pigment partiklar som bosätta sig i pappret. På grund av detta, är inte alla av de molekyler som utsätts för inverkan av solljus, vilket ger pigmentbaserat bläck större färgbeständighet. Det kan vara flera månader innan de bleknar är uppenbart i utskrifter med pigmenterat bläck.  När väl skyddad från luft och solljus, både bläck kan pågå i flera år. Arkivbeständiga pigmentbläck är tillgängliga. När skyddas, utskrifter med arkivens bläck kvalitet pigment kan pågå i decennier.


Previous:nothing Next:Toshiba Tecra 4300 specifikationer

Relaterade artiklar


 • dell web pc specifikationer
 • Celeron 220 specifikationer
 • installation av bluetooth på en Apple Power Mac G5
 • vad är några saker som Dvorak och QWERTY-tangentbordet har gemensamt?
 • hur man installerar en Intel lager core 2 duo kylare
 • hur du ändrar färgen för en Canon PIXMA MP150 allt-i-ett
 • hur man spelar in ljud på en iMac
 • hur man gör en titt flash-enhet som ett minneskort
 • Hur felsöker jag en Canon PowerShot på en PowerBook G4?
 • hur du återställer PowerMac G4 från Open Firmware