Dator > hur man bygger ett batteripaket för en PowerBook G4

 • hur man bygger ett batteripaket för en PowerBook G4


 • Apple tillverkade sin PowerBook G4-datorer bärbara mellan 2001 och 2006. PowerBook G4 var en populär modell, men om du har en är det troligt du behövde byta batteri minst en gång-och batterierna är inte billiga. Bygga ditt eget externt batteripack för PowerBook G4 är mer kostnadseffektivt och tar bara ett par timmar eller mindre. Använd litium polymer (LiPo) batterier, fast i serien. De är lätta och tåliga och varje batteri ger 3,7 volt

  Du behöver:.
  Tre LiPo batterier.
  Eluttaget.
  AWG 16 kabel.
  Elektriskt isolerande tejp.
  Kniv.
  Avisoleringstänger.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Ta reda på antalet volt krävs för att driva en PowerBook G4 innan du försöker skapa ett batteri. Inspänningen är märkt på baksidan av datorn. De är vanligtvis ungefär 11 volt, så du behöver tre LiPo batterier. Ledningar i serie kombinerar spänningen från varje batteri, så tre 3,7 volts LiPo batterier producera 11,1 volt.
  2.
  Sätt dina tre LiPo batterier på en plan yta med terminaler omväxlande. Du bör ha två positiva och ett negativt på ena änden, och två negativa och en positiv i andra änden.
  3.
  Märk batterierna ett till tre. Wrap elektriskt isolerande tejp runt dem för att bilda ett externt batteripack för din PowerBook G4.
  4.
  Skär fyra remsor av AWG 16 kabel med en kniv. Ta bort u00BC tums av plastöverdraget i slutet av varje tråd band, med Avisoleringstänger eller en kniv, att avslöja tråd koppar. Gör två remsor tillräckligt länge för att nå mellan batteriet och PowerBook G4, de två andra bara behöver ansluta till batteriets poler, så att de kan vara korta
  5
  Märk ett. . lång tråd band "+" och den andra "-" anslut sedan band märkt "+" till den positiva polen på batteriet 1. Anslut den andra lång remsa märkt "-" till den negativa polen på batteriet 3. Använd elektriskt isolerande tejp för att fästa kablarna till terminalerna.
  6.
  Fäst en kort tråd band till den negativa terminalen på batteri 1 och fäst den andra änden till den positiva polen på batteri 2 . Fäst sista band av ledningen till den negativa terminalen på batteri 2 och den andra änden till den positiva polen på batteriet 3.
  7.
  Linda elektriskt isolerande tejp runt hela batteriet, vilket garanterar att terminalerna omfattas. Kontrollera att de två långa kablar är utsatta, eftersom dessa måste bifoga till din PowerBook G4.
  8.
  Använd en lämplig storlek eluttaget för att ansluta batteriet till den bärbara datorn. Det måste vara samma storlek som den makt-ingången på din bärbara dator. Få en power jack från din lokala elektronikaffär för några dollar. Skruva av locket från eluttaget. Skjut locket över de två kablarna från batteriet.
  9.
  Vända på en lödkolv och låt det komma till arbetstemperatur. Placera den långa tråd, märkt "+", på strömuttaget terminal märkt "+". Tryck på tråd och terminalen använder lödkolv och lödtenn. Låt lodet att smälta och pälsen terminalen och tråd. Ta bort lödkolven och löda och låt lodet stelna. Upprepa processen och bifoga lång kabel märkt "-" till terminalen märkt "-" på power jack. Låt domkraften svalna och stänga av lödkolven.
  10.
  Skjut eluttaget täcka ner ledningarna och skruva på locket på uttaget. Sätt i el-uttaget i datorns strömingång

  tips och varningar


 • Blanda aldrig olika typer av batterier i ett batteripack som LiPo och NiCad. Det är potentiellt farlig, eftersom den kemiska sammansättningen för varje batteri är helt annorlunda och de kemikalier som inte bör blanda.

Previous:nothing Next:dell web pc specifikationer

Relaterade artiklar


 • instruktionerna för att installera en Dell 65 W nätadapter till en Dell Latitude D630
 • hur man provköra en Mac
 • specifikationer för emachine ms-7211 moderkort
 • hur man ansluter en T-Mobile BlackBerry 9700 till en bärbar dator
 • hur du tar bort apps från en IPAD
 • Canon LiDE 90 scanner specifikationer
 • hur man hittar HP Premium Plus-fotopapper
 • specifikationer för Plextor DVD-R PX-504a
 • WiFi Ljuset fungerar inte på min Dell 700m
 • Hur kopierar jag en Magellan 760 hårddisk?