Dator > hur man använder flygplatsen kort för en mac

 • hur man använder flygplatsen kort för en mac


 • AirPort är Apples original trådlös Internet-teknik, som infördes 1999 som ett sätt att ge Macintosh-användare med ett nytt sätt att ansluta till cyberrymden. Den ursprungliga AirPort-kortet stöder 802. 11b trådlösa signalen specifikationen, medan AirPort Extreme-kortet stöder 802. 11g signal. Apples datorer med 2010 inbyggda funktioner i AirPort integration, lämplig för nyare 802. 11n standarden
  1

  Installera AirPort kortet. Om du använder en Intel-baserad Mac, t. ex. en MacBook eller iMac som tillverkats efter 2006, har datorn inbyggd AirPort Extreme. Om du använder en äldre iMac, eMac, PowerBook, iBook eller andra Apple-dator, måste du installera kortet. Varje dator har en egen installation. Till exempel vill installera kortet på en eMac, leta reda på kortplatsen i CD /DVD-facket, längst upp, och skjut in kortet inne med streckkoder uppåt. För en slot-loading iMac, öppna luckan i botten av enheten och skjut in kortet i kortplatsen sidled (efter diagram). Bifoga alltid AirPort-antennen till kortet. Se Resurser för en lista över AirPort-förberedd modeller och deras monteringsanvisningar.
  2.
  Öppna AirPort Inställningsassistent. För att hitta den, först öppna huvud "Macintosh HD"-ikonen på skrivbordet (hittas vanligen i det övre högra hörnet), klicka på "Program"-mappen och sedan "Verktyg"-mappen. Slutligen klickar du på "AirPort Inställningsassistent" ikonen. Följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera de trådlösa inställningarna och ansluta till tillgängliga nätverk. Om du använder en AirPort-basstation för att ta emot en signal, slå på den innan du öppnar Inställningsassistent.
  3
  Klicka på AirPort-symbolen nära det övre högra hörnet av menyraden. Det ser ut som en serie av böjda linjer, som bildar en form som liknar en bit pizza. När rullgardinsmenyn visas väljer du ett nät från listan för att ansluta till en närliggande trådlöst Internet signal om du inte har utsett ett hemnätverk. Om nätverksnamnet har ett lås bredvid, måste du ange ett lösenord för att komma åt trådlöst Internet signalen. Om ingen lås visas är nätverket öppet och du kan komma åt den utan lösenord. Du kan använda denna meny för att välja olika trådlösa Internet nätverk när så behövs. Detta är särskilt användbart om du använder en bärbar dator och behöver tillgång till flera signaler på olika platser.
  4.
  Klicka på AirPort-symbolen i menyraden och välj "Open Network Preferences" när du har problem med att ansluta till Internet. Välj "AirPort" från den vänstra kolumnen i "Nätverk" fönstret och kontrollera att status är "Ansluten" och ett giltigt trådlöst Internet nätverk är markerad. Om du fortfarande inte kan ansluta till Internet klickar du på "Hjälp mig"-knappen och följ anvisningarna på skärmen för att felsöka problemet.
  5.
  Klicka på AirPort-symbolen i menyraden och välj "Slå på AirPort Off" när du vill att tillfälligt avbryta användningen av Internet. Du kanske inte behöver göra detta på en stationär dator, men när du använder en bärbar dator svarvning AirPort off kan hjälpa till att bevara batteriets livslängd.

  Tips och varningar


 • Innan du köper ett AirPort-kort, kontrollera datorns specifikationer och kontrollera om det krävs en AirPort-kort eller AirPort Extreme-kortet.

Previous:nothing Next:HP DESKPRO 815: specifikationer

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en AMD-processor
 • dell 2409w övervaka specifikationer
 • hur man återställer & inrätta ett lösenord på en gateway id58 laptop
 • hur man raderar en fil på en Cruzer 2GB
 • hur du ansluter två tangentbord till en Mac mini
 • hur man kan jämföra betyg på bärbara datorer
 • hur du skannar dokument med kanon PIXMA MP780
 • HP dc7800 specifikationer
 • Hur man testar skiva hastighet
 • bläck refill kit instruktioner för Kodak 10 cylinderampuller