Dator > allmänna felsökningstips för skrivare

 • allmänna felsökningstips för skrivare


 • Skrivare är en viktig del av hårdvara på jobbet, i skolan och ofta i hemmet som ger datoranvändare med i tryck dokument, digitala bilder och annan information. När en skrivare inte skriva ut, kan det finnas ett antal problem att felsöka inklusive kopplar i den fysiska skrivaren kablar, problem med bläckpatronerna och problem med dataprogram för att skriva.

  Reboot

  Om skrivaren vägrar att skriva ut när du har avbrutit en utskrift, bytt bläckpatroner eller tas bort papper som fastnat, kan du behöva starta om skrivaren och datorn tillsammans. För att göra detta, helt enkelt stänga av skrivaren och datorn, låta dem båda en stund att sitta sysslolös, starta dem igen. Ibland blir helt ren skrivarens och datorns minne, så att du kan skriva ut efter en ren start.

  Strömkabel Frågor

  Om skrivaren inte slås på, detta är vanligtvis ett problem med kabeln. Kontrollera att strömkabeln är klar ansluten och inkopplad skrivare kraftkabel ibland görs i två delar med en effekt box som ansluter i mitten. Om sladden lossnar i centrum, kommer skrivaren slås inte på. Även anslut skrivaren direkt till ett vägguttag, särskilt om den är ansluten till en förlängningssladd eller nätadapter. Dessa kan ibland orsaka problem driver en skrivare.

  Tjänsten Print Spooler

  "Print Spooler" är en Windows-tjänst som krävs av din skrivare. Om den här tjänsten stängs av någon anledning, kan skrivaren svara med ett Spooler fel. Du kan vända denna tjänst igen genom "Administrationsverktyg" alternativet från datorns "Kontrollpanelen". Klicka på "Print Spooler" i listan över tjänster och klicka sedan på "Start" länken under "Service Status".

  Byter bläckpatroner

  Om färgen lampan blinkar på framsidan av skrivaren, är detta en tecken på att skrivaren inte längre kan skriva ut med den nuvarande bläckpatroner. Du kommer vanligtvis se en förändring av kvaliteten på det tryckta material som patronen börjar ta slut på bläck, vilket signalerar att det är dags att byta patron. Ha alltid minst en extra patron till hands ifall patronen skulle gå låg under utskrift nödsituationer.

  Saknad skrivare

  Skrivaren bör visas under "Enheter och skrivare" fönster från din "Start-menyn. " Om skrivaren inte visas, kan du behöva installera om skrivarprogramvaran och förare från programvaran skiva som medföljde skrivaren. Vissa tillverkare erbjuder även gratis nedladdningar för skrivarprogramvara och drivrutiner från sina webbplatser.


Previous:nothing Next:hur man återställer räknaren på en Lexmark T652n

Relaterade artiklar


 • de typer av grafikkort i en HP Pavilion dv9620us
 • hur man skapar en sql webbtjänst
 • hur du tar bort moderkortet på acer 3680
 • Apple Combo-enhet specifikationer
 • hur man skriver på interaktiva skrivtavlor
 • hur du tar bort pappersfacket på en HP 5650
 • hur man använder en mac laptop som en firewire slav
 • hur man använder 3 monitorer på en thinkpad
 • hur man startar från CD-skivan på en Compaq CQ60
 • en HP 4200n kommer inte att initiera ett förflutet minne check