Dator > Tips för QWERTY-tangentbord att skriva

 • Tips för QWERTY-tangentbord att skriva


 • Den QWERTY-tangentbord, som fått sitt namn från inriktningen på bokstäver som börjar i övre vänstra hörnet av tangentbordet, är det vanliga tangentbordet som används för att skriva på datorer. Lära sig att skriva på ett effektivt sätt med QWERTY-tangentbordet är en viktig computing färdighet som är viktigt i utbildning och på arbetsplatser.

  Hemanvändning Row

  "Hem raden" beskriver de mest effektiva hand positionering för att skriva på ett vanligt tangentbord. Många nya maskinskrivare tittar ner på tangentbordet och använder pekfingrarna att skriva varje tangent. Denna metod kallas ibland "jaga och picka" och även om det kan vara måttligt effektiv för de nya till keyboarding, uppnå sann keyboarding kunskaper kräver att alla fingrar skriva. Att anta den ståndpunkt hem rad, placera fingrarna på vänster hand på A, S, D och F-tangenterna och fingrarna på höger hand på j, k, l och, nycklar. Från denna position kommer tummen vila på mellanslagstangenten och den lilla fingrar kommer att vara positionerat för att nå ner till "Shift"-tangenterna på båda sidor för att skriva versaler.

  titta på skärmen

  Att lära sig skriva effektivt är det viktigt att inte titta på tangentbordet när du skriver. När du först lär, kommer några att titta på skärmen vara naturligt, men försöker skriva från minnet så mycket som möjligt. Skriva i ett mörkt rum eller med ett tunt täcke över tangenterna kan hjälpa dig att öva att skriva utan att titta på tangenterna.

  Läs genvägar

  genvägar är kombination av tangenter som utför vissa åtgärder på datorn. Genvägar är vanligtvis snabbt sätt att utföra kommandon utan att behöva ta ett handen från tangentbordet och att använda musen för att välja samma alternativ. Exempel på vanliga genvägar är att hålla ner "Control"-knappen och trycka på "S" för att spara en fil och hålla ner "Control"-knappen och trycka på "P för att skriva ut en fil. En annan viktig uppsättning tangentbordskommandon är att kopiera och klistra in, du kan hålla "Control" och tryck på "C" för att kopiera ett markerat stycke text och sedan hålla "Control" och tryck på "V" för att kopiera texten till en ny plats <. h2> Sitt i en bekväm position Om du sitter vid ett tangentbord för en lång tid, dålig hållning och ergonomi kan orsaka ryggvärk, smärta i handleden och andra problem. Sitt upprätt på tangentbordet med båda fötterna på golvet. Bildskärmen bör placeras så att ditt huvud är nivå och tittar rakt fram.


Previous:nothing Next:IBM Thinkpad 380xg specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man löda DC-uttaget på moderkortet
 • hur man sätter på fläkten på en hp pavilion 8760c
 • Officejet 4215v installation
 • hur man gör en startdiskett dmg
 • hur till över klockan Pentium D 805-processor
 • hur du tar bort avfall bläck från en Epson Photo 1400
 • protokoll för monitorer
 • Lenovo T61 interna hårddisken specifikationer
 • hur man kan jämföra 3g bärbara kort
 • hur man kan bryta ett bios lösenord på en Panasonic CF-28