Dator > Hur felsöker jag en Dell Dimension 8110 med Celeron D-processor?

 • Hur felsöker jag en Dell Dimension 8110 med Celeron D-processor?


 • Dell Dimension 8110 är en stationär dator som använder Intel Pentium 4 eller Celeron D-processorer. Om en Dell Dimension 8110 inte startar, felsökning är i sin ordning. Lyckligtvis ger Dell Dimension 8110 Diagnostikindikatorer på datorn för att hjälpa till att identifiera problem som kan orsaka problem. De fyra diagnostiska lamporna på baksidan av datorn, och diagnostiska meddelanden kommuniceras beroende på färg och ordningsföljd ljus. Denna funktion är mycket användbart när datorn inte startar på grund av ett maskinvarufel.

  Du behöver:
  original patron förpackningar
  . Plastpåse.


  1.
  Visa Diagnostikindikatorer på baksidan av datorn. Om de fyra lamporna är släckta och datorn är ansluten till en strömkälla, kan strömmen har misslyckats. Om några lampor lyser, gå vidare till steg 3.
  2.
  Anslut datorn till ett fungerande eluttag. Starta om datorn. Om någon av lamporna tänds, är datorn ström. Om lamporna fortfarande av, bör strömmen bytas ut.
  3.
  Visa Diagnostikindikatorer. Om de första två ljus är gula och de två sista ljuset är grönt är det problem med datorns minne. Om lamporna visar ett annat mönster, fortsätt till steg 5.
  4.
  Koppla ur datorn från strömkällan. Ta bort datorns sidopanelen. Leta reda på minnesmodulerna på moderkortet och sätt tillbaka moduler. Sätt tillbaka sidopanelen till datorn fallet och ansluta ström till datorn. Starta om datorn. Om datorn startar (alla Diagnostikindikatorer blir grön) var minnesmodulen inte placeras i minnet uttaget ordentligt. Om datorn inte startar igen, bör minnet bytas ut.
  5.
  Visa Diagnostikindikatorer. Om det första, andra och fjärde ljus är gul och den tredje lampan lyser grönt, har processorn inte en BIOS-test. Processorn kan ha misslyckats eller överhettad och behöver bytas ut. Om lamporna visar ett annat mönster, fortsätt till steg 7.
  6.
  Byta ut processorn eller kontakta Dell support. Om datorn är fortfarande under garantiperioden, kontakta Dell support för service. Om datorn saknar garanti, koppla bort strömmen till datorn. Ta bort datorns sidopanelen. Ta bort processorn från moderkortet. Installera en ny processor. Sätt tillbaka datorns sidopanelen och anslut strömmen till datorn. Starta datorn. Om datorn startar, hade den gamla processorn misslyckades.
  7.
  Visa Diagnostikindikatorer. Om den första och sista lamporna är grönt och det andra och tredje är gula eller om den första, tredje och fjärde lamporna är grönt och det andra ljuset är gult, är detta ett tecken på moderkortet misslyckande. Om lamporna visar ett annat mönster, fortsätt till steg 8. Om datorn är under garantiperioden, kontakta Dell support för service. Om datorn är garantitiden gått ut, kommer ett nytt moderkort måste installeras.
  8.
  Visa Diagnostikindikatorer. Om den första och tredje ljus är gula och det andra och fjärde ljuset är grönt, underlät grafikkort att svara. Grafikkortet bör reseated.
  9.
  Sätt tillbaka grafikkortet eller kontakta Dell support. Om datorn är under garantiperioden, kontakta Dell support för service. Om datorn saknar garanti, koppla bort strömmen till datorn och ta bort sidostycket. Leta reda på grafikkortet och sätter tillbaka den i sitt spår. Sätt tillbaka sidopanelen och återanslut strömmen till datorn. Starta om datorn. Om datorn startar, hade grafikkortet blir unseated. Om samma mönster av ljus som beskrivs i steg 8 återkomma bör grafikkort bytas ut.


Previous:nothing Next:hur man bygger ett hus mediaserver

Relaterade artiklar


 • Hur felsöker jag en Dell Dimension 8110 med Celeron D-processor?
 • hp pavilion amd x9150e quad-core specs
 • Hur berätta om en processor x64 i Windows
 • hur du tar bort en 2840 tonerkassett utan ström på
 • vad är en hdd caddie?
 • hur du uppdaterar BIOS via en USB-
 • den bästa grafiska bärbara datorer
 • hur man laddar EPSON Smart Panel
 • hur du lägger upp från en skanner till skrivbordet
 • hur man tar bort asus införandet skärmen