Dator > hur man kan återställa en laptop tangentbord

 • hur man kan återställa en laptop tangentbord


 • När ett tangentbord slutar fungera har udda viktiga brev, fastnade nycklar och icke-fungerande tangenter för ingen anledning alls, kan den bärbara datorn har en enkel fix lösning. Men, om vätska spillts på den bärbara datorn eller den bärbara datorn släpptes och som en konsekvens, fungerar tangentbordet inte, eller tangentbordet enheten har misslyckats, om fastställande av problem kan kräva mer delaktiga ersättning laptop tangentbord.

  Du behöver:
  uppsättning precisionsmejslar
  . Tvättsprit.
  Bomullspinnar.
  Nya tangentbord.

  konfiguration


  1.
  Tryck på "Alt" och "Shift"-tangenterna samtidigt om du trycker en tangent och få en annan symbol eller bokstav. Detta återställer tangentbordet defaults på vissa bärbara datorer.
  2.
  Tryck på "Ctrl" och klicka på "Shift"-tangenten samtidigt om förfarandet i steg 1 inte fungerade.

  3.
  Tryck "Fn" och en av de "F" för att inaktivera "Num Lock". Olika datorer använder olika "F" för att inaktivera "Num Lock". Växla varje "F" och tryck på "Fn"-tangenten samtidigt att hitta rätt tangentkombination. Kontrollera din bärbara dator manual för att hitta rätt tangentkombination.
  4.
  Tryck "Fn"-tangenten och den blå "NumLock"-tangenten samtidigt om tangentbordet är att skriva siffror istället för bokstäver eller fel skrivelse nycklar och stegen ovan inte löser problemet.

  Tangentbord Underhåll


  1.
  Blås tryckluft i sprickor och springor i bärbara datorns tangentbord. Ibland damm och skräp kan orsaka nycklar för att låsa, göra nycklar icke-funktionella.
  2.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och ta ut batteriet. Gör spetsen på en bomullstuss så tunn som möjligt genom att rulla den mellan dina fingertoppar. Doppa tunnas bomullstuss i tvättsprit och ren sprickorna i tangentbordet med bomullspinne. Fortsätt rengöring mellan varje tangent på tangentbordet med den alkohol-doppad bomullspinne. Använd en ny bomullstuss vid behov. Något tips upp ena sidan av den bärbara datorn så dammet kommer att flytta från under nycklarna till sprickor så att du kan rengöra. Blås in tryckluft i tangentbordet igen som du gjorde i steg 1 i avsnitt 2. Koppla in datorn till makten och kontrollera om problemet är löst.
  3.
  Sätt in den platta kanten av en platt blad precision skruvmejsel under en tangent och försiktigt bända upp det och av. Kom ihåg var nycklarna går, så att du enkelt byta ut dem. Ta bort de tre tangenter samtidigt och ren med en bomullstuss doppad i alkohol. Byt ut nycklar och ta bort de kommande tre. Gör detta tills hela tangentbordet har rengjorts.
  4.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och ta ut batteriet igen. Vänd på datorn så den bakre är vänd mot dig. Ta bort skruvarna som håller plasten gångjärnen på plats. Sätt en liten platt blad precision skruvmejsel i plast gångjärnet söm och bänd gångjärnen upp. Slå på datorn igen ansiktet framåt och öppna fönstret så långt tillbaka som det går. Fortsätt att lyfta flytled och Power Plate tills den lossnar. Ta bort skruvarna du ser håller tangentbordet med en precision stjärnskruvmejsel. Blås tryckluft under tangentbordet. Lyft kabelkontakten spakarna något och ta bort datakabeln. Rengör kabel stift med en alkohol-doppad bomullspinne. Ersätta allt, slår på datorn och försök tangentbordet igen för att se om problemet är löst.

  Tangentbord ersätter


  1.
  Ansluta ett externt tangentbord till USB porten på den bärbara datorn och kontrollera dess skick. Koppla bort det externa tangentbordet och kontrollera att knapparna på den bärbara datorn är fortfarande obrukbara.
  2.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och ta bort batteriet.
  3.
  Ta bort laptop tangentbord som du gjorde i steg 3 i avsnitt 2 genom att ta bort plasten gångjärnet och strömbrytaren tallrik, tangentbordet skruvar och koppla bort datakabeln från moderkortet.
  4.
  tillbaka tangentbordet med en ny laptop tangentbord för din bärbara dator märke och modell.


Previous:nothing Next:hur till förbifartsleden en Epson ut meddelande

Relaterade artiklar


 • Dell Latitude RAM specifikationer
 • protokoll för monitorer
 • hur att torka ett virus från en Compaq enhet
 • specifikationer för Intel 6320 cpu
 • Toshiba Satellite A135-s4527 specifikationer
 • Toshiba 2410-S204 specifikationer
 • WiFi Ljuset fungerar inte på min Dell 700m
 • hur man kan öka punkter per tum med en HP skrivbord jet
 • hur man stänger av pekplattan på en D600
 • funktionerna i HP Pavilion ze4500