Dator > bärbara hårddisk typer

 • bärbara hårddisk typer


 • Bärbara datorer, även känd som bärbara datorer, komprimera all utrustning i ett datorsystem i en liten och bärbart paket. . Eftersom utrymmet är begränsat, är de flesta komponenter som är särskilt konstruerade för användning i bärbara datorer, även om de oftast liknar deras desktop-dator motsvarigheter. Hårddiskar är inget undantag, med flera typer byggd för kompakt storlek och tålighet.

  2,5 tums hårddiskar

  De flesta bärbara datorer använder hårddiskar byggda av samma roterande diskar som stationära modeller, men har en diameter på 2. 5 inches. Desktop hårddiskar, i jämförelse, är vanligen 3,5 inches i diameter. Detta innebär att en bärbar hårddisk behöver stapla flera diskar att hålla samma mängd data.

  1,8 tums hårddiskar

  Vissa bärbara datorer är för små för att enkelt hålla en 2,5-tums enhet i sin inhägnad. De använder ofta 1,8 tums modeller istället. Eftersom diskarna är ännu mindre än en 2,5 tums disk, hålla de mindre data.

  Solid-State Drives

  Solid State-hårddiskar har inga rörliga delar, i stället spela in sina uppgifter om minneskretsar. Detta gör dem mer hållbara än vanliga hårddiskar. De är också tystare, lättare och erbjuda snabbare dataåtkomst. De finns i både 1,8-och 2,5-tums storlekar och kostar mer per gigabyte än traditionella hårddiskar.

  Externa hårddiskar

  Eftersom många bärbara datorer har en relativt liten intern hårddisk, användarna köper ofta bärbara externa och kära som kompletterande lagring. Dessa kan antingen solid state eller diskettenheter och ansluta antingen USB eller FireWire-port. När du är ansluten de visas på skrivbordet precis som din interna enhet, även om de flesta datorer kan inte starta upp från dem.

  SATA-enheter

  Debatt hårddiskar är också uppdelat med vilken typ av kontakt som de använder. Serial ATA (SATA) hårddiskar är den nyare standard, med bättre prestanda än äldre integrerad drivelektronik (IDE) kontakter. SATA-diskar har kontakter som har en samling av sju platta kontakter grupperade på vänster sida och 15 fler kontakter grupperade till höger. Om du byter ut en SATA-enhet, kan ersättningen vara antingen 1,8-eller 2,5-tums SSD-eller standard disk. Det är möjligt att köpa en adapter för att ansluta SATA-enheter till moderkort som använder IDE-kontakter. Detta kommer inte att utnyttja den ökade hastigheten på SATA-anslutningar.

  IDE-hårddiskar

  IDE-kontakterna känns igen genom en koppling som använder 44 små runda stift. Det är möjligt att köpa enheter av alla typer och storlekar med IDE-kontakter. För att ansluta dem till din bärbara dator måste den bärbara datorn har en IDE-port eller så måste du lägga till en IDE till SATA-adapter, som finns hos de flesta butiker.


Previous:nothing Next:hur man överklockar en AMD Sempron 2800

Relaterade artiklar


 • hur man spelar PowerDVD ljud via hörlurar
 • hur man kopplar min dator kamera till min bildskärm
 • RS-232 & RS-432 protokoll
 • hur man ställer in tiden på min Logitech MX5500
 • rekommenderade trådlösa skrivare
 • förteckning över typer av datorer
 • IBM ThinkCentre S50 8183 specifikationer
 • hur du monterar en CPU-fläkt
 • olika märken av bärbara datorer
 • hur man överklockar ett ASUS P5B-E