Dator > hur ta reda på vilka moderkort du har

 • hur ta reda på vilka moderkort du har


 • När man ser att uppgradera en dator, en av de viktigaste sakerna att veta är vilken typ av moderkort --- eller "moderkort" som det oftast hänvisas till --- din maskin har. Att veta detta hjälper dig att avgöra vilken typ av RAM-minne och vilken typ av processor du kan använda när uppgradera din hårdvara. Bestämma vilken typ av moderkort du har är ganska enkel, eftersom det kräver lite mer än ett par ögon att se över din styrelse

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.

  Undersök Hardware


  1.
  Leta efter uppenbara branding. Vissa entusiast styrelser, som de som tillverkas av XFX har deras styrelse tydligt märkta med anpassade varumärke på eller nära centrum av brädet.
  2.
  Hitta klistermärke. Majoriteten av moderkortstillverkare placera en dekal någonstans på brädet, oftast på en öppen yta bort från kortplatser eller alternativt på undersidan av nedersta kortplatsen, som listar moderkortet namn, chipset och serienummer.

  3.
  Undersök området mellan RAM-minnesplatser på brädan. RAM-minnet slots är långa, lodräta expansionskortplatser ligger till höger om din CPU socket, som är den stora kvadraten utrymme på ditt moderkort. Vissa moderkortstillverkare plats styrelsens registreringsnummer i laser etsning mellan RAM slots.

  Letar i BIOS


  1.
  Starta om datorn och ange BIOS genom att trycka rätt funktionstangent. Beroende på styrelsen tillverkaren kan nyckeln i fråga antingen "F2", "F6" eller "F10".
  2.
  Använd pilknapparna på tangentbordet för att navigera till "Advanced Chipset Features" valet och tryck på "Enter" för att gå in i undermenyn.
  3.
  Titta igenom info på skärmen för att hitta moderkortet, modellnummer och serienummer. När du har den information du behöver, tryck "ESC" så behövs tills du avslutar din BIOS och datorn startar om.

  Identifiera via programvara


  1.
  Ladda ner och installera rätt programvara hårdvara identifiering, som innefattar program som CPU-Z, PC Wizard och PC-config. Även om dessa program är alla olika varandra, fungerar de alla på ett liknande sätt. För att skapa denna guide är den programvara som används PC Wizard.
  2.
  Dubbelklicka på ikonen för din programvara och tillåta upp till en minut för att programmet ska skanna igenom din hårdvara att korrekt identifiera din PC-komponenter.
  3.
  Klicka på "moderkort" knappen och leta efter "tillverkare" och "moderkort" listor att lära moderkortet märke och modell.


Previous:nothing Next:hur du formaterar en BlackBerry

Relaterade artiklar


 • LCD restbild problem
 • hur man använder en mac laptop som en firewire slav
 • tutorial för tangentbord utvisning på en gateway m-1617
 • hur man fixar bärbara högtalare
 • protokoll för monitorer
 • hur man demonterar en HP dv9910us fall
 • hur du tar bort en 2840 tonerkassett utan ström på
 • hur man hittar en IBM T60 BIOS-chip
 • hur man ansöker termisk pasta till Core 2 Duo
 • Presario 2100 specs