Dator > hur man uppgradera min Celeron D Socket 478

 • hur man uppgradera min Celeron D Socket 478


 • De flesta datorer med Celeron Socket 478-processor kan uppgraderas till en Pentium 4-processor, men du bör kontrollera moderkortet webbplats för CPU kompatibilitet. Även om du kan också bara uppgradera till en snabbare Celeron-processor, kommer du att inse den mest prestandaförbättringar genom att installera en Pentium 4-processor. Den största skillnaden mellan Pentium 4 och Celeron-processorer är på-die cache och Hyper-Threading stöd. Celeron har 128 kB L1-cache och Pentium 4 har 256 kB L1-cache. Detta gör att Pentium för att lagra fler instruktioner än Celeron. Den andra fördelen med att flytta till en Pentium 4 är flertrådsteknik. Om ditt moderkort har stöd för det, gör Hyper-Threading det verkar som om det fanns två processorer på moderkortet. Intel använder fortfarande Hyper-Threading på Core i7-processorer

  Du behöver:. .
  Ersätter processor
  Tvättsprit.
  Pappershanddukar.
  Termisk pasta.
  Kreditkort (eller vissa företag plastbit).


  1.
  När datorn är avstängd, ta bort sladden till strömförsörjningen. Ta bort den vänstra luckan. Du kanske måste ta bort två eller tre skruvar på baksidan av locket. Vissa fall har en spärr som du trycker på för att frigöra locket.
  2.
  Lägg datorn på sidan. Leta reda på processorfläkten och kylflänsen. Det är oftast högst upp på moderkortet. Fläkten sitter på toppen av en aluminium-finned box. Hitta de två metall klämmorna på sidorna av kylflänsen. Tryck ner och ut på flikarna högst upp på spärrarna. Detta kommer att frigöra klämmorna från flikarna på plasten kylflänsen hållaren på moderkortet. Avlägsna metall hållarna.
  3.
  Rita trådarna på fläkten som är på toppen av kylflänsen till där den ansluts till moderkortet. Notera hur det pluggar på moderkortet. Koppla ur den.
  4.
  Twist fläkten och kylfläns montering fram och tillbaka samtidigt som du lyfter upp den. Detta bör frigöra den från processorn. Ibland processorn kommer att få dras ut ur uttaget med kylflänsen. Om den gör det är okej. De gör det ibland.
  5.
  Leta processorn behålla armen på den sida av processorn kontakten på moderkortet (om processorn inte kom iväg med kylfläns). Flytta till slutet av armen lite åt sidan för att frigöra den från uttaget och lyft upp den. Ta tag i processorn i kanterna och lyft den rakt ut från uttaget. Var noga med att inte böja stiften på processorn. Du kan ha användning för det senare.
  6.
  Rengör metallkontakterna toppen av den nya processorn med en pappershandduk fuktad med tvättsprit. Var extremt försiktig vid hanteringen av processorn för att inte böja den lilla stiften på undersidan.
  7.
  Placera en grön ärtstora mängd termisk pasta (du måste använda termisk pasta) på mitten av den nya processorns metall värmespridare-metallen luckan på ovansidan av processorn). Använd ett kreditkort eller något annat företag plastbit att sprida den termiska klistra in i ett tunt lager som täcker hela metallyta i värmespridare. Om du använder kanten av ett kreditkort, torka av det med en pappershandduk fuktad med alkohol.
  8.
  Observera placeringen av stiften på processorn. De är i en fyrkant arrangemang, men ett hörn av torget har pinnar saknas. Titta på kontakten på moderkortet. Torget Pinhole arrangemang har hål saknas på ett hörn. Matcha upp dessa hörn och tryck försiktigt processorn i sockeln. När processorn sitter platt ovanpå uttaget, lägre behålla armen tills det snäpper på plats.
  9.
  Titta på kylflänsen. Du kommer att se att en sida är intensifieras högre än de andra. Detta trappat upp sida går över den del av uttaget där det står "socket 478. " Om du placerar det på annat sätt, kylflänsen inte är ordentligt fastsatta. Sitt kylflänsen ner rakt på processorn. Installera metall klämmorna genom att haka änden utan skjut fliken på plasthållaren på moderkortet, sedan trycka ner i fliken tills den andra änden av metallklämman snäpper fast på plasthållaren. Installera metallklämman på andra sidan på samma sätt.
  10.
  Anslut kontakten för kylflänsen fläkten tillbaka in i moderkortet. Sätt tillbaka sidokåpan. Anslut nätsladden till elnätet. Slå på datorn.

  Tips och varningar


 • Vissa Socket 478 processorer använder ett stycke plast bur stället för de två metall klipp, men de går på grund och botten på samma sätt förutom plast bur har en arm, i likhet med processorsockel, på varje sida.

Previous:nothing Next:hur du tar bort e-maskin expansionskort från ankomst-och avgångstider

Relaterade artiklar


 • hk DL380 G5 specifikationer
 • EVGA X58 SLI specifikationer
 • hur du importerar en CSV till Palm Desktop
 • problem med att uppgradera RAM på Compaq 7360
 • Asus M3A moderkort specifikationer
 • hur du återvinner Ricoh toner
 • hur man gör på skärmen på min HP 6230 skrivbord ljusare
 • hur du tar bort moderkortet på en hp pavilion ze5620us
 • anvisningar för demontering en HP dv9820
 • hur man får ljudet på högtalaren att fungera bättre på en l555d Toshiba-s7005