Dator > hur man byter en cpu för en Mac mini 1,83

 • hur man byter en cpu för en Mac mini 1,83


 • Apples Macintosh Mac Mini är en av de minsta och mest kompakta stationära datorer tillgängliga. Av denna anledning kommer något arbete inuti datorn vara mycket känsligt och kräver stadiga händer. CPU, eller centralenhet, i en Mac Mini 1,83 är begravd djupt inne i den lilla stationära datorn. Att ersätta den, måste du ta isär i stort sett hela datorn och du kommer att behöva arbeta mycket noggrant inuti maskinen

  Du behöver:. .
  Statiskt armband
  Spackelspade.
  Pincett.
  Phillips skruvmejslar.
  Flathead skruvdragare.
  Torx skruvmejslar.
  Spudger eller plastkärl.
  Tång.
  Termisk pasta.


  1.
  Koppla ur nätsladden från Mac Mini och jorda den och dig själv. Tryck på en skruvmejsel för att lite metall bit av Mac Mini och röra din hand till ett dörrhandtag. Bär statiskt armband försäkra er inte bygga upp en statisk laddning. Alla elektriska surge kan steka kretsar en dator.
  2.
  Använd spackeln för att försiktigt bända isär de övre fallet från det gemena. Sätt in den i mitten av den vänstra sidan av Mac Mini när datorn upp och ned. Dra bort från botten bas. Gör detta hela tiden till vänster och höger kant av Mac Mini för att frigöra versaler. Vänd Mac Mini rätt sida upp och ta bort den övre fallet.
  3.
  Tryck ihop försiktigt på antennen i AirPort-kortet ligger i anslutning till strömknappen. Var noga med att inte bryta inlägg. Lyft antennen på avstånd från datorn. Använd sedan plastkärl att noga lyfta ZIF anslutningskabel upp, men ta inte bort kabeln. Ta kabel för ljud ur sitt sammanhang. Placera datorn mot dig med den optiska enheten framför dig. Här behöver du pincett för att koppla ur hårddisken termiska kontakten givarkabeln.
  4.
  Bort fyra skruvarna runt Mac Mini. De är något dolda, så titta noga för dem. Det finns en nära varje hörn av datorn. När du har gjort detta kan du lyfta ut datorn ram, inklusive den optiska enheten.
  5.
  Med hjälp av pincetten igen, koppla ur kablarna som ansluter strömbrytaren och det ljus som går på när datorn sover. Använd sedan en Torx T10 för att skruva loss logikkortet från bottenplattan. Använd plastkärl att höja logikkortet, håller sova ljuset något från den. De plastkärl bör gå i mitten av framsidan av logikkortet.
  6.
  Håll uppsättningen logikkortet vertikalt och använda en tång för att pressa de fyra plast stift som fäster kylflänsen till styrelsen. Kylflänsen, som har värme-strålar fenor sitter över processorn och måste bort innan du får tillgång till processorn. När alla fyra stift har släppts, dra ut den termiska kabeln.
  7.
  Använd en platt skruvmejsel för att stänga av processorns låsskruven, höj sedan processorn direkt på logikkortet utan att ändra sin inriktning. Byt ut processorn med det nya med hjälp av anpassningen pilen för att placera den rätt. Innan du monterar Mac Mini, måste du ta bort termisk pasta från undersidan av kylflänsen och ersätta den med ny pasta. Ge det tid att torka, sedan åter montera Mac Mini genom att vända på stegen.

  tips och varningar


 • Detta är ett mycket känsligt förfarande. Om du inte är säker på dina kunskaper, överväga att ta Mac mini till en professionell för att göra detta byte.

Previous:nothing Next:problem med att installera min P5N-MX adapter nvidia ethernet

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort tangentbordet på en Toshiba M400 ez5031
 • HP dx5150 MT specifikationer
 • hur man starta upp från cd-rom på en Dell Latitude cpi d266xt
 • hur du använder din Dell OptiPlex gx150 moderkort med ett nytt nätaggregat
 • hur tangentbord programmet dator tangenter
 • Hur installerar jag ett solo 9300 CMOS?
 • hur man ändrar Toshiba-enheter
 • hur du tar bort den främre omslaget till en OptiPlex 755
 • Logitech QuickCam Communicate mp specifikationer
 • hur man gör en HP 932 till en bluetooth