Dator > GeForce 6800 specifikationer

 • GeForce 6800 specifikationer


 • Du behöver:
  antistatiskt
  . Phillips-skruvmejsel.
  Pincett.

  som datorspel har blivit mer avancerade, har datorgrafik utvecklats till att se mer realistiskt. Programvara designers har verktyg för att göra allting från en persons skugga till krusning på en sjö ser övertygande. Rendering dessa avancerade grafik är en av de mest beskatta jobb som de flesta hemdatorer gör, så hängivna processorer, som kallas grafikkort, har införts för att ta del av avlasta processorn. Den GeForce 6800 från Nvidia var ett kraftfullt grafikkort när den först släpptes.

  Bearbetning och Minne

  GeForce 6800 har en kärna processorhastighet på 400 MHz, och grafikminnet varierar från 256 MB till 512 MB, beroende på modell. CNET rapporterar klockfrekvens som 1 GHz, medan Panther Products, ett brittiskt elhandlare, säger att de riktmärke för 6800 Ultra till 1,1 GHz. Panther Produkter säger också att vissa marker har en högre kärna hastighet än annonseras på lådan och att om ditt GeForce 6800-chip har en högre hastighet kärna, kanske du kan överklocka chipet, vilket innebär att klockan hastighet upp till 1. . 2 GHz

  Heat

  GeForce 6800 har 222 miljoner transistorer-dubbelt så många som sin närmaste konkurrenterna när den först släpps ut på marknaden. Processorer har alltid ta itu med överskottsvärme, och GeForce 6800 är inget undantag. Den levereras med en kylfläns och fläkt på ena sidan för 256-MB version, med plats för en annan kylfläns och fläkt på andra sidan om chipet utökas till 512 MB. GeForce 6800 är ungefär lika stor som sin föregångare, GeForce 5950, så uppgradering bör inte utgöra ett problem.

  Input /Output

  GeForce 6800 använder ett AGP 8x-gränssnitt-en förbättring av AGP 4x gränssnitt som sina föregångare, men inte lika snabbt som PCI Express 16x gränssnitt som fanns när GeForce 6800 var frisläppas. Chipet har en maximal upplösning på 2048 x 1536 med 60-Hz uppdateringsfrekvens, men det stöder en rad skärm storlekar mindre än detta. GeForce 6800 stöder både DriverX och OpenGL grafik bibliotek som ger programutvecklare viss flexibilitet, och den kan hantera de utgång för två bildskärmar samtidigt.

  Rendering

  GeForce 6800 har UltraShadow II-teknik för att göra spel som använder skuggor stor utsträckning gå smidigare. Grafikkortets skuggning arkitektur stöder DirectX 9. 0 Pixel Shader 3. 0 och Vertex Shader 3. 0. Den använder också en textur-motor som kan göra 16 olika texturer med varje pass och kan göra flera mål samtidigt. GeForce 6800 stöder flyttal verksamhet, som använder decimala siffror istället för heltal, hela konverteringsprocessen få fram klarare och skarpare bilder.


Previous:nothing Next:dell GX P4 2.2GHz torn specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man återvinna en Kodak EasyShare patron
 • Felsökning av en HP 6500
 • de bästa i cpu vätskekylning
 • hur du tar bort mybook 250 fall
 • HP 7960 instruktioner
 • hur du ändrar behörigheter för en Maxtor extern hårddisk till MacBook Pro
 • Hur man överför från en flyttbar disk g till en mobiltelefon
 • hur man ansöker termisk pasta till Core 2 Duo
 • Compaq S700 system specs
 • hur man fixar bärbara högtalare