Dator > typer av ocr scanners

 • typer av ocr scanners


 • Optical Character Recognition, eller OCR, är en typ av programvara som försöker läsa texten in i en bild. OCR fungerar genom att erkänna tryckta bokstäver och andra symboler som diskreta enheter i motsats till bara bilder. Denna teknik kan utskrivna sidor som ska översättas till elektroniska filer mycket snabbare än om de transkriberades av människan. För att OCR-program till arbete är en skanner krävs. Flera typer finns tillgängliga.

  Typer av OCR

  När beslut fattas om vilken typ av OCR skanner som bäst passar dina behov, det är bra att också förstå de olika typer av OCR som är tillgängliga också. OCR finns i två huvudtyper, mjukvarubaserade och maskin baserat. Programvarubaserade OCR kan använda bilder som genereras av någon typ av scanner, och är verksamt inom en dator, vilket innebär att den kan arbeta med mer störningar och komplexa dokument, och därför har ett stort utbud av användning. Det är dock mjukvarubaserade OCR också inte lika snabb som maskin-baserade OCR. Maskin-baserade OCR, även kallad inline OCR, är perfekt för applikationer på stora ytor, t. ex. post rum eller band. Men för att vara snabba, kan denna typ av OCR erkänner inte en så bred variation av teckensnitt.

  Flatbäddsscannrar

  Flatbäddsskannrar är den vanligaste typen av scanner, och därmed också den vanligaste typen som används med OCR . Flatbäddsskannrar likna kopieringsapparater i många avseenden. Liksom kopieringsapparater, har de ett glas yta som pappersark som ska skannas vilar. Vanligtvis kan dessa typer av skannrar endast söka ett dokument åt gången, även om vissa har matare som tillåter många blad som ska skannas utan att operatören ändra varje ark manuellt.

  trumskannrar

  trumskannrar används oftare för grafik fånga än OCR, främst beroende på deras förmåga för att fånga fina detaljer.

  streckkodsläsare

  handhållna skanners är användbara när det inte är möjligt att placera en sida på en scanner. Ofta är mjukvara tillgänglig som kan sy flera delar av en bild tillsammans. De är inte lika effektiva som Flatbäddsskannrar. OCR handscanner kan skanna upp till 40 tecken per sekund och 144. 000 tecken en timme, betydligt snabbare än någon människa Transkribering kunde hantera. Dessa scanners har en annan fördel i att de kräver mycket lite utbildning av användarna.

  Miniature Scanners

  Miniatyr skannrar är ungefär lika stor som en penna. De ansluter vanligtvis till en skrivare, och kan skanna enstaka textrader.


Previous:nothing Next:hur man ställer in tiden på min Logitech MX5500

Relaterade artiklar


 • hur man återställer G4 utan starta disken
 • Dell XPS inspiron m140/630m specifikationer
 • hur man ändrar färgen på en Rimage 480i
 • hur man frigöra en iMac
 • hur man kan kontrollera en Lexmark skrivhuvud
 • hur man kopierar data från en USB-dongle
 • hur du tar bort tangentbordet på Alienware m9700
 • olika märken av bärbara datorer
 • hur du ställer in korseld
 • moderkort specifikationer för ett C600 laptop