Dator > hur man fixar en bullrig Toshiba laptop

 • hur man fixar en bullrig Toshiba laptop


 • Din Toshiba laptop använder en kylfläkt för att förhindra att den bärbara datorn från överhettning, men fläkten kan vara högljudd. För att göra fläkten tystare, prova först tvätta bort eventuellt damm eller smuts att se till att fläkten kan köras lätt. Om fläkten fortfarande är för högt, kan du ändra fläkthastigheten med hjälp av BIOS (Basic Input /Output System) menyn. Att fläkten snurra långsammare kommer att göra den bärbara datorn tystare, men även ämnen som det för högre temperaturer

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  Burk med tryckluft.

  Rengör fläkten


  1.
  Dra och stäng av din Toshiba laptop. Ta bort batteriet.
  2.
  Vänd den bärbara datorn upp och ned så att du kan se fläkten ventilerna på botten. Toshiba bärbara datorer är utformade för att vara isolerade mot statisk chock, och du bör inte komma i fysisk kontakt med någon av maskinens inre delar. Men som en extra försiktighetsåtgärd, tryck på en metallyta innan du fortsätter befria någon statisk laddning som du kan tänkas utföra.
  3.
  Bort undersidan av din bärbara dator, skruva loss fästskruvarna . Sedan placera panelen och skruvar åt sidan.
  4.
  Blås damm från insidan av din bärbara dator med hjälp av burk med tryckluft. Du ska täcka din näsa och mun för att skydda mot blåst dammet.
  5.
  Skruva den nedre panelen igen och ersätta den bärbara datorns batteri. Slå på din bärbara dator för att höra om fläkten är fortfarande för högt. Om du ändå vill göra fläkten tystare, sedan vidare till den andra metoden.

  Slow fläkthastigheten


  1.
  Tryck på antingen "F1, "" F2 ", eller" Esc "-tangenten när datorn startar för att öppna BIOS-menyn. Vilken tangent du måste trycka beror på den exakta modell av din Toshiba laptop, och det kommer att specificeras i en manual. Använd piltangenterna för att flytta runt i BIOS-menyn och välja det markerade alternativet genom att trycka på "Enter".
  2.
  Gå till "Fan Inställningar". Detta kommer att ligga under antingen "Avancerad", "H /W Monitor" eller "CPU", beroende på din bärbara dator modell. Du kan använda "Esc" tangenten för att gå tillbaka till föregående meny om du anger fel alternativ i någon punkt.
  3.
  Leta "Fan High Temperature", "Fan High Voltage, "" Fan låg temperatur, "och" Fan lågspänningsdirektivet inställningar bland fläkten inställningsmöjligheter.
  4.
  Börja med att göra små justeringar. Om din bärbara dator förblir sval och stabil gör sedan en annan uppsättning små justeringar, och så vidare. Om den blir varm eller instabil sedan omedelbart ångra de senaste ändringarna du har gjort.
  5.
  Öka "Fan låg temperatur" för att göra fläkten mindre ofta, och öka "Fan High Temperature "för att göra fläkten köras vid sin bullrigare högsta hastighet mindre ofta. Då minskar "Fan High Voltage" och "Fan lågspänningsdirektivet inställningar för att fläkten gå långsammare och tyst.
  6.
  Välj "Spara inställningarna och gå ur" för att återgå till huvudmenyn BIOS-menyn och välj sedan "Exit". Din bärbara dator startas om med den nya fläkten inställningarna.

  Tips och varningar


 • långsammare fläkthastigheten kan leda till din laptop överhettas. Om den bärbara datorn blir varm, eller systemet blir instabilt, så ska du ångra de ändringar du har gjort.

Previous:nothing Next:P4 3,0 ghz socket 478 cpu specifikationer

Relaterade artiklar


 • Toshiba l305d-s5892 specifikationer
 • hur man provköra en Mac
 • Toshiba 2800-s201 specs
 • hur man formatera om HP-skrivare
 • Hur får man en bättre upplösning på en standard VGA-grafikkort
 • specifikationer för ett XFX GeForce 8500GT PCI-E videokort med 256 MB RAM
 • Brother-skrivare fungerar inte efter byte bläck cartidge
 • hur man överklockar extrema processorer quad core
 • hur man hittar en MacBook Pro modellnummer
 • hur man kan påskynda RAM-minne på asus G1S