Dator > hur man bygger en laptop batteri

 • hur man bygger en laptop batteri


 • Ersättning laptop batterier är dyra, ibland kan de kosta över en tredjedel av priset för en ny laptop. Spara mycket pengar genom att bygga din egna externa laptop batteri, som enkelt in ditt batteri-ingången på din bärbara dator. Använd LiPo batterier, fast i serie och i en timme eller två du har ett laddningsbart pack laptop batteri. LiPo batterier är lätta, slitstarka och har en utgångsspänning på 3,7 volt och när kopplas i serie kombinerar uteffekt på varje batteri i förpackningen.

  Du behöver:
  LiPo batterier
  . AWG 16 kabel.
  Eluttaget.
  Elektriskt isolerande tejp.
  Kniv.
  Avisoleringstänger.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Titta på etiketten på baksidan av laptop för att räkna ut inspänningen för din laptop. De flesta bärbara datorer behöver 19-volt för att fungera. Räkna ut hur många LiPo batterier du behöver genom att dividera spänningen med 3,7 och sedan runda svaret nedåt till närmaste heltal. Till exempel, 19 delat med 3,7 är 5,13 så runda ner till fem och det är antalet batterier behövs. Aldrig bygga en bärbar dator batteri som överstiger inspänning av din bärbara dator, annars kan skadas.
  2.
  Lägg batterierna platt på en lämplig yta. De är ungefär lika stor som vanliga AA-batterier och har en positiv terminal på toppen och en negativ terminal på botten. Rotera alternativa batterier inlägg 180 grader. Lägg fem batterier så att du har tre positiva och två negativa terminaler i ena änden och tre negativa och två positiva terminaler den andra. Ta första batteriet och sätta den positiva änden upp och det andra batteriet de negativa hamnar. Gör detta kommer alla fem batterier.
  3.
  Label batterierna numerärt ett till fem. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att göra en snäv snygg förpackning som håller ihop.
  4.
  Klipp remsor av AWG 16-kabel med en liten kniv. Klipp två remsor tillräckligt länge för att nå den bärbara datorn från batterierna. De andra band behöver endast tillräckligt länge för att fästa på andra batteripolerna. Med fem batterier, behöver du fyra korta kablar för att ansluta dessa batterier i serie.
  5.
  bort 1/4-tums av plast från ändarna på varje ledare band att exponera tråd koppar. Använd Avisoleringstänger eller en liten kniv. Etikett på en lång tråd remsa "+", denna fäster till den positiva polen på din power jack. Märk andra långa tråd band "-," denna fäster till den negativa polen på din power jack
  6
  Fäst den långa positiva ledningen till den positiva polen på batteriet en och sedan bifoga. . den andra långa negativa ledningen till den negativa polen på den sista batteriet i din ryggsäck. Använd elektriskt isolerande tejp för att fästa kablarna till terminalerna.
  7.
  Anslut kort tråd band till den negativa terminalen på batteri en och den andra änden till den positiva polen på batteriet två. Upprepa proceduren med den andra tråden band och ansluta negativ till positiv sekventiellt tills du fäster den sista remsan till den positiva polen på den sista batteriet i förpackningen.
  8.
  Slå in hela förpackningen prydligt på elektriskt isolerande band se till att de två långa synliga ledningar. Kontrollera att alla batteripolerna är helt täckta med isoleringstejp.
  9.
  Skruva av locket från eluttaget. Du behöver en domkraft som är samma storlek som din makt ingången. Power Jacks är allmänt tillgängliga från elektriska och datorbutiker och kostar några dollar. Skjut eluttaget täcka över de två ledarna. Säkerställa den gängade änden vetter mot slutet av trådarna.
  10.
  Värm en lödkolv för att arbetstemperatur. Fäst den positiva ledningen till den positiva polen på eluttaget. Införa lödkolven och löda och beröra tråden och terminalen. Låt lite löda att smälta beläggning tråden och terminal. Ta bort lödkolven och löda och låt tråd och eluttaget svalna. Fäst den negativa kabeln till den negativa polen i eluttaget och löda kabeln och terminalen så de bildar en säker anslutning. Stäng av lödkolven.
  11.
  Skjut ner ledningarna och skruva ihop den vägguttag. Sätt i el-uttaget i strömingång av den bärbara datorn, projekt komplett.

  tips och varningar


 • att öka kapaciteten, men behålla samma utspänning, göra två batterier kopplas i serie sedan koppla två batterier parallellt. Detta fördubblar kapaciteten. Kablarna parallellt ansluta den positiva ledningen från första batteriet till den positiva polen på andra batteriet. Upprepa processen med den negativa ledaren.
 • När batterierna behöver laddas, se till laddaren matchar spänningen kraven i LiPo batteriet. Anslut aldrig två olika typer av batterier tillsammans såsom LiPo och NiCad.

Previous:nothing Next:hur man fixar en bullrig Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • Toshiba 2410-S204 specifikationer
 • hur till låsa upp en thinkpad 2625
 • HP 7935 specs
 • ominstallation av drivrutiner för en Radio Shack 26-183 USB Serial controller
 • HP Officejet 9130 utskriftsproblem
 • hur man demonterar en HP dv9910us fall
 • WMV till DVD för TV
 • hur man bygger en laptop batteri
 • hur man hittar en IBM T60 BIOS-chip
 • hur man överklockar en Pentium 600