Dator > hur du återställer PowerMac G4 från Open Firmware

 • hur du återställer PowerMac G4 från Open Firmware


 • Några Macintosh-användare har ändrat sin PowerBook G4 bärbara datorer för att köra alternativa operativsystem. En PowerBook G4 att har modifierats kan återställas till normal drift genom att installera om original firmware. Förfarandet kräver användning av en Apple firmware-filen laddas ned från Internet och brännas på en tom inspelningsbar CD. När firmware har återställts till PowerMac G4, en Apple-godkända operativsystem kan sedan installeras

  Du behöver:. .
  IMac
  Skivverktyg programmet.
  PowerBook G4 strömförsörjning.
  Tomma CD.

  Bränna en CD-skiva Firmware


  1.
  Slå på iMac-datorn. Vänta tills skrivbordet visas på skärmen. Starta en webbläsare genom att välja dess ikon inifrån "Program"-mappen.
  2.
  Gå till Apples webbplats, som har firmware-uppdateringar för PowerBook G4 bärbara datorer. Välj den firmware-uppdateringen som matchar modell av PowerBook G4 du har. Den här informationen kan härledas från denna bruksanvisning som medföljde den bärbara datorn. Ladda ner firmware uppdatering till skrivbordet av iMac.
  3.
  Starta programmet Skivverktyg som medföljer Mac operativsystem genom att dubbelklicka på dess ikon inne i "Program"-mappen.
  4.

  Sätt in en tom CD-skiva i sidled kortplats i iMac. Vänta när skivan lastning motor engagerar CD-skivan och drar in den optiska skivenheten.
  5.
  Klicka på "Burn" längst upp i Skivverktyg programmet. Välj "Desktop" från "Platser" i rullgardinsmenyn i mitten av fönstret som visas. Klicka en gång på uppdateringen som visas i kolumnen under Platser fliken.
  6.
  Klicka på "Burn" knappen längst ned i fönstret för att göra fönstret försvinna. Vänta en kopia förloppsindikator längst ned i Skivverktyg programmet fyller i från vänster till höger. Avsluta Skivverktyg när en kopia förloppsindikatorn har slutförts.
  7.
  Dra ikonen för den CD som nu finns på skrivbordet till papperskorgen. Ta ut CD när den matas ut sig från platsen.

  CD firmware på PowerBook G4


  1.
  Stick i elsladden i PowerBook G4 strömförsörjningen i väggen Uttag för batteri. Anslut datorn sladd på PowerBook G4 strömförsörjningen i uttaget på PowerBook G4.
  2.
  Placera PowerBook G4 på ett bord framför dig. Lyft på locket på LCD-skärmen.
  3.
  Tryck på PowerBook G4 strömbrytare. Håll strömbrytaren intryckt tills någon av dessa signaler sker: tre långa toner, följt av tre korta toner följt av ytterligare tre långa toner, eller sova ljuset i främre högra kanten av G4 blinkar tre gånger snabbt, följt av tre långsam blinkar följt av tre snabba blinkningar igen.
  4.
  Sätt i cd som bara gjordes i den främre skivöppningen av PowerBook G4. Tryck CD i facket tills skivan-, laddnings-mekanism tar tag och drar skivan hela vägen in
  5.
  Släpp strömbrytaren en gång en lång ton hörs och en grå bakgrund visas på G4 LCD-skärm.
  6.
  fortsätta vänta som en förloppsindikator längst ned på skärmen och fyller i från vänster till höger.
  7.
  Håll ner vänster mus-klick-knappen på styrplattan så snart PowerBook G4 omstarter. Ta ut CD-skivan när den matas ut sig från platsen.
  8.
  Tryck och håll ned strömbrytaren tills LCD-skärmen blir svart och PowerBook stängs av. Stäng locket.

  Tips och varningar


 • en tom inspelningsbar DVD kan ersätta CD-skivan.

Previous:nothing Next:specifikationer för ett hk a1019h

Relaterade artiklar


 • Dell XPS inspiron m140/630m specifikationer
 • hur man frigöra en iMac
 • problem med att uppgradera RAM på Compaq 7360
 • hur man Systemåterställning en Portege Toshiba laptop 4010 till fabriken out-of-box inställningar
 • hur ren och klar hela historien internet spår på en MacBook
 • hur man fixar Wi-Fi-kortet i en IBM R40
 • hur du tar bort den främre omslaget till en OptiPlex 755
 • hp d530 specifikationer
 • hur platsen en falsk compact flash SanDisk
 • hur man starta upp från cd-rom på en Dell Latitude cpi d266xt