Dator > Hur man gör en bärbar dator batteri

 • Hur man gör en bärbar dator batteri


 • Laptop batterier förra en begränsad tid och ofta går död långt innan du vill ersätta din bärbara dator. Problemet är, ersättning laptop batterier kan kosta mer än en tredjedel av priset för en ny laptop. Det enkla och billiga sätt runt problemet är att göra din egna externa pack batteri för bärbar dator som ansluts direkt i uttaget på din bärbara dator. Använd LiPo batterier att göra en laptop batteriet. De är laddningsbara, lätta, hållbara och producerar 3,7 volt per cell. Wire fem LiPo batterier i en serie och du har ett batteri för att driva din bärbara dator.

  Du behöver:
  LiPo batterier
  . Laptop vägguttag.
  Wire (AWG 16 eller liknande).
  Elektriskt isolerande tejp.
  Kniv.
  Avisoleringstänger.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Kolla ner i din bärbara dator för att se vad spänning den kräver. Det är tydligt märkta. De flesta bärbara datorer behöver 19 volt: vissa verkar på något mindre
  2
  Få fem LiPo batterier, om din bärbara dator fungerar på 19 volt. . . Om det fungerar på mindre, helt enkelt dela den ingående spänningen av din bärbara dator med 3. 7 och runda svaret nedåt till närmaste heltal. Till exempel, om det fungerar på 14,9 volt så är svaret 4,02, så runda ner till fyra och det är hur många batterier du behöver.
  3.
  Lägg fem batterier platt på en lämplig yta med positiva polerna åt samma håll. Rotera två batterier 180 grader-så i ena änden har du tre positiva och två negativa terminaler, och i andra änden, två positiva och tre negativa terminaler
  4
  Label batterierna. . 1 till 5. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att bilda en prydlig batteri.
  5.
  Klipp sex remsor av tråd med en liten kniv. AWG gauge 16 eller liknande fungerar bra. Klipp två remsor så att de kan uppgå till mellan din bärbara dator och ditt batteripaket bekvämt. De fyra övriga måste vara kort eftersom de endast fäster vid batteripolerna.
  6.
  Bort u00BC tums av plast från slutet av varje band av tråd för att exponera det inre koppar metalltråd. Använd Avisoleringstänger eller en liten kniv. Märk ett lång bit tråd "+" och den andra "-. " Dessa kommer att fästa till din laptop vägguttag.
  7.
  Använd en remsa av elektriskt isolerande tejp för att fästa den långa "+" kabeln till den positiva polen på batteriet 1, och anslut andra lång "-". . ledningen till den negativa terminalen på batteri 5 med samma metod
  8
  Fäst en kort tråd band till den negativa polen på batteriet 1, och den andra änden till den positiva polen på batteri 2. Bifoga en kort remsa av tråd från den negativa polen på batteriet 2 till den positiva polen på batteriet 3. Fortsätt att använda korta remsor av tråd att fästa på negativa och positiva batteripolerna i nummerföljd, tills det slutliga utgången av det sista band av kort tråd fästs till den positiva polen på batteriet 5.
  9.

  Wrap hela batteriet i elektriskt isolerande tejp. Se till att du täcka polerna, men gör vissa de två långa, märkt remsa av tråd sticka ut ur batteriet.
  10.
  Skruva av locket från din makt jack. Det måste vara samma storlek som strömingång. De är allmänt tillgängliga från elaffärer. Om du inte är säker, du tar laptop till affären så att du kan jämföra input och output uttag. Skjut locket över märkta två trådar.
  11.
  Slå på lödkolven och låt det bli hett. Lägg kabeln märkt "+" på den positiva polen på domkraften. Tryck på tråd och terminal tillsammans med lödkolven och löd. Låt lodet smälter och päls terminalen och tråd. Ta bort lödkolven och löda, och låt svalna helt. Upprepa processen genom att koppla en "-" ledningen till den negativa eluttaget terminal. Låt domkraften svalna och stänga av din lödkolv.
  12.
  Skjut ner ledningarna och skruva ihop den vägguttag. Instucken din bärbara dator eluttag och förvandla din bärbara dator på.


Previous:nothing Next:HP 7520n specs

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en SATA-drivrutin på ett MSI K8N moderkort
 • HP Pavilion M70 specifikationer och kontrast
 • Hur man gör en bärbar dator batteri
 • hur man använder USB till seriell-konverterare i Windows
 • hur man kan kontrollera bläckpatroner på en Lexmark S300
 • hur man laddar EPSON Smart Panel
 • hur man fyller Vivera-bläck
 • hur du tar bort en Toshiba 1900 tangentbord
 • hur man ansöker termisk pasta till Core 2 Duo
 • hur man överklockar extrema processorer quad core