Dator > hur man startar en gammal 386 dator utan tangentbord Lock-tangenten

 • hur man startar en gammal 386 dator utan tangentbord Lock-tangenten


 • Starta en gammal 386 dator utan tangentbord lås nyckel genom att öppna datorn och koppla ett försprång på moderkortet och genom att ersätta nyckelbrytare med en vippbrytare. Nyckeln anslutningen är en enkel switch som styr en öppen eller stängd logik krets. Moderkortets BIOS inspekterar denna krets och låser datorn när kretsen är i ett läge och låser upp den när den är i det andra läget. Detta kan kringgås genom att fastställa nödvändiga för att låsa upp datorn och hårda ledningar kretsen för att återspegla detta läge eller genom att ersätta strömbrytaren.

  Du behöver:
  Anti-statiskt armband
  . Skruvmejsel set.
  Ficklampa.
  Avbitartång.
  Vippbrytare eller strömbrytaren (tillval).
  Elektronisk lödkolv.
  Elektronik lödningar.
  Eltejp.


  1.
  Bryt strömmen och öppna datorn fallet. Fäst anti-statiskt armband till ena handleden och anslut den andra änden till en ren metall del av ärendet.
  2.
  Leta reda på Power LED /Key Lock kontakten leder som går från moderkortet huvudet stift till frontpanelen LED och knapplåsomkopplaren.
  3.
  Koppla Power LED /Key Lock-kontakt och försök att sätta på datorn. Om datorn startar vid denna punkt, måste kretsen att fungera i den "öppna" läge, vilket är vanligast. Om datorn fortfarande låser tangentbordet och sedan kretsen behov att arbeta i "stängd"-läge. Återanslut Power LED /Key Lock-kontakt så att lysdioden ska fungera korrekt.
  4.
  Skär de två kablarna som är anslutna till knapplåset slutet av moderkortets kontakt (normalt stift 4 och 5) nära nyckelbrytaren på frontpanelen. Bifoga en strömbrytare eller strömbrytaren på frontpanelen och anslut de två kablarna till den nya växeln för att aktivera eller inaktivera Knapplåsfunktionen genom att bläddra en switch. Strip en kvarts tum eller mindre av isolatorn från varje tråd och löda kablarna till switchen. Montera strömbrytaren enligt anvisningarna från tillverkaren.
  5.
  Aktivera datorn utan strömbrytare genom att hålla trådarna separerade för en krets som måste drivas i den "öppna" läget och förbinder de två kablarna tillsammans för en krets som måste drivas i "stängd"-läge. För att ansluta sladdar, band ungefär en halv av en tum av isolatorn från varje tråd och vrid ihop dem. Täck slutet av trådarna med en liten bit eltejp vare sig åtskild eller ansluten.

  Tips och varningar


 • flesta moderkort kan modifieras för att fungera utan att använda nyckeln genom att helt enkelt koppla bort Power LED /Key Lock kontakten från moderkortet, vilket också kommer att stänga av Power LED eller genom att klippa ledarna som fäster vid knapplåset delen av kontakten för en öppen krets. Vissa moderkort begära att anslutningen skall stängas genom att vrida ledarna tillsammans för en sluten krets.
 • Öppna aldrig en dator utan att använda en skyddande antistatisk enhet, t. ex. en anti-statiskt armband. Säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du arbetar inuti en dator för att förhindra dataförlust.

Previous:nothing Next:hur du tar bort tangentbordet på Alienware m9700

Relaterade artiklar


 • hur man får ut mer av HP LJ 2600 toner
 • hur du ställer svart bläck bara på en Epson Photo R200
 • hur man hittar serienumret för en PowerBook G4
 • Hur du sätter en sony videokamera till en webbkamera
 • kompatibel ebooks för Sony Reader
 • hur du monterar en CPU-fläkt
 • Apple Combo-enhet specifikationer
 • diy fäste för en laptop
 • Samsung T260 specifikationer
 • HP dx5150 MT specifikationer