hur man löda DC-uttaget på moderkortet
Dator > hur man löda DC-uttaget på moderkortet

 • hur man löda DC-uttaget på moderkortet


 • Ett brutet DC-uttaget på en dator kommer att förhindra maskinen från ström. Makten jack kan ha skadats när någon trampade på sladden och Jack var bruten som följd. Om en professionell ersätter jack, kan det kosta mer än den bärbara datorn själv. Om du har en lödkolv, kan du ersätta uttaget på moderkortet själv men du måste demontera det mesta av din bärbara dator

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Elektrostatisk handled band.
  Platt skruvmejsel.
  Lödkolv och löd.
  Desoldering pump.
  Ersättning DC-uttaget.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, om den är på, och dra ut nätsladden från vägguttaget och från den skadade uttaget på datorn. Koppla ur all kringutrustning från datorn. Sätt på dig antistatiskt.
  2.
  Ställ den bärbara datorn upp och ned på ett hårt underlag. Ta bort skruvarna som bärbara batteriluckan med en skruvmejsel och dra av den. Skjut ut batteriet från undersidan av datorn. Ta bort alla skivor från enheten och all kringutrustning.
  3.
  Lossa skruvarna som håller fast plastkåpan som håller hårddisken, trådlösa kort, minne och optisk enhet från den bärbara datorn. Dra av skalet. Ta bort minnen genom att skjuta behålla spärrarna över och dra sticker ut sina socklar. Ta bort den trådlösa kortet på samma sätt. Dra ut hårddisken och den optiska enheten och lyft ut dem. Skruva loss alla skruvar från undersidan av den bärbara datorn.
  4.
  Vänd den bärbara datorn över och lyft öppna luckan. Ta bort säkra band från toppen av tangentbordet. Bänd remsan med spetsen av en platt skruvmejsel. Lossa alla skruvarna som tangentbordet med en skruvmejsel. Dra ut tangentbordet och koppla bort band som ansluts till moderkortet.
  5.
  Dra ut skärmpanelen kabel som ansluts till moderkortet och ta bort alla andra kablar som fäster moderkortet som trådlösa antennkablar. Avlägsna alla kablar fortfarande är anslutna till moderkortet. Lossa skruvarna som håller fast displayen med hjälp av en skruvmejsel och lyft juryn. Skruva loss skruvarna den övre luckan och dra ut den.
  6.
  Koppla bort processorn från kylaggregatet genom att ta bort skruvarna med en skruvmejsel. Vrid låsskruven eller vrid låsspaken över för att låsa upp processorn. Lyft ut det. Lossa skruvarna som håller fast moderkortet och dra ut det ur den bärbara datorn.
  7.
  Rubba den gamla makten Jack, som vanligtvis ligger i vänstra hörnet av moderkortet. Vänd på moderkortet över efter du har hittat domkraften. Unsolder domkraften från styrelsen med din lödkolv genom att smälta löda på kontakten eluttaget poäng. Ta bort smält lödtenn med en avlödning pump. Dra av strömuttaget, försiktigt så att inte orsaka skador på moderkortet.
  8.
  Lägg ett tunt lager lödtenn runt kontakta strömuttaget poäng på moderkortet. Sätt i det nya eluttaget i öppningarna på tavlan. Vänd på moderkortet över och lägg löda till kontaktpunkterna. Efter löda torkar, sätt ihop den bärbara datorn i omvänd steg du tog isär den.

  Tips och varningar


 • När du arbetar på en datorns inre delar, bära en elektrostatisk armband för att undvika skador på laptop med statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:hur till vända på en CPU-fläkt manuellt i en Averatec

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en Pentium 600
 • hur man kan jämföra 3g bärbara kort
 • diy laptop externt batteri
 • hur man installerar en PhysX kort
 • användningar av Griffin PowerMate
 • ominstallation av drivrutiner för en Radio Shack 26-183 USB Serial controller
 • hur du tar bort en Toshiba 1900 tangentbord
 • hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka
 • hur man gör en laptop batteri från AA-batterier
 • hur man laddar häftklamrar i HP LaserJet 9055