Dator > hur man gör en laptop batteri från AA-batterier

 • hur man gör en laptop batteri från AA-batterier


 • Göra en laptop batteri från AA-batterier är inte den mest kostnadseffektiva sätt att driva din bärbara dator som vanliga AA-batterier är inte uppladdningsbara. Dessutom behöver du en massa batterier, fast i en serie, att producera den erforderliga inspänningen av din bärbara dator. Men att göra en extern batteri för bärbar dator att använda till exempel din inre laptop batteri dör är en vettig idé. Du kan hålla den i närheten och du är klar med din backup batteriet om du behöver det

  Du behöver:. .
  AA-batterier
  AWG 16 kabel.
  Elektriskt isolerande tejp.
  Kniv.
  Avisoleringstänger.
  Eluttaget.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Kontrollera basen av din bärbara dator för att bestämma matningsspänning. Bärbara datorer fungerar oftast på 15 volt och en del kräver 19 volt. Varje AA-batteri har en effekt på 1,5 volt, så om din laptop behöver 15-volt, behöver du 10 AA batterier, kopplade i en serie. Ledningar i en serie kombinerar utspänningen från varje AA-batteri så 10 AA-batterier producerar 15 volt.
  2.
  Lägg din AA-batterier på en plan yta och suppleanter terminalerna. Till exempel, om du använder 10 batterier, behöver du fem positiva och fem negativa terminalerna en och samma andra. Märk varje batteri numeriskt, så att med 10 batterier du numrera dem 1 till 10. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna till en snygg och tät batteriet.
  3.
  Klipp remsor av AWG 16 kabel med en kniv. Två band måste vara tillräckligt lång för att nå från din AA-batteri till din laptop. De andra band kan vara mycket kort eftersom de bara behöver att fästa på batteripolerna. Antalet korta remsor du behöver beror på hur många batterier du använder. Den enkla regeln när ledningarna i en serie är en mindre remsa av tråd än antalet batterier, så om du använder 10 batterier du behöver nio band av metalltråd.
  4.
  Bort 1 /4 tum av plast från slutet av varje band av tråd använder Avisoleringstänger eller en liten kniv. Detta exponerar inre koppartråd. Märk ett lång remsa av tråd "+" och den andra "-. " Fäst "+" band av kabeln till den positiva polen på den första batteriet och "-" märkta band av ledningen till den negativa terminalen på de numrerade sista batteriet i din ryggsäck. Använd en tunn remsa av elektriskt isolerande band. Dessa ledare ansluta till din bärbara dator.
  5.
  Fäst en kort remsa av ledningen till den negativa polen på den första batteriet och den andra änden till den positiva polen på andra batteriet. Upprepa processen knutna korta kablar till negativa och sedan positiva poler i nummerföljd tills du fäster den sista korta remsor av kabeln till den positiva polen på numrerade sista batteriet.
  6.

  Linda hela batteriet i elektriska isoleringstejp, så att du täcka polerna helt. Lämna två långa märkt ledningar utsätts för.
  7.
  Fäst ett vägguttag till två långa trådar. Den eluttaget måste vara samma storlek som den ingången på din bärbara dator. Köp en power jack från någon elektrisk butik. Ta bort locket och skjut den över två långa kablar.
  8.
  Fäst den positiva ledningen till den positiva polen i eluttaget och den negativa kabeln till den negativa polen i eluttaget . Använd en lödkolv och elektriska löda att göra detta. Peka på lödkolv, tråd och löda på terminalen. Låt lodet smälta, ta sedan bort lödkolven och löda och tillåt anslutningen kallna helt så att löda säkringar tråd och terminalen tillsammans.
  9.
  Skjut ner ledningarna och skruva den på eluttaget.


Previous:nothing Next:nackdelarna med biometriska tid klockor

Relaterade artiklar


 • moderkort specifikationer för ett C600 laptop
 • mitt ljud-enheter fungerar inte på min VAIO stationär dator
 • processorkärna typer
 • hur man provköra en Mac
 • HP 751n specifikationer
 • kompatibel ebooks för Sony Reader
 • hur man spelar in ljud på en iMac
 • olika märken av bärbara datorer
 • Samsung T260 specifikationer
 • hur man rengör munstyckena på en Epson 3800