Dator > förteckning över typer av datorer

 • förteckning över typer av datorer


 • Det finns olika klasser av datorer inriktad mot olika användningsområden. . Många av dessa olika typer av datorer har liknande interna komponenter. I de flesta fall är dessa interna komponenterna skiljer sig något för sin avsedda användning. Till exempel alla datorer har ett nätaggregat, men en del nätaggregat ger mer effekt än andra, beroende på hur datorn ska användas.

  Stationära datorer

  Stationära datorer är den överlägset vanligaste typen av dator. Stationära datorer finns i både "desktop"-format, och mycket mer populära "torn" formfaktor. Stationära datorer är konstruerade för allmän datoranvändning användning, även om de är utrustade med särskild utrustning, såsom avancerade grafikkort för spel.

  Arbetsplatser

  arbetsstationer är den övre klassen kusiner av stationära datorer. Arbetsstationer har dyrare och kraftfulla interna komponenter, även om deras yttre fall kan likna vanliga stationära datorer. Workstation-datorer har oftast mer internt minne samt två eller flera processorer.

  Servrar

  Servrar ta idén om arbetsstationen datorer till nästa nivå genom att inkludera ännu fler mer avancerade interna komponenter. Server-datorer är utformade för att tillhandahålla resurser till flera användare samtidigt, exempelvis för fildelning och databas bearbetning. Servrar är även avsedda för feltolerans så att när maskinvarukomponenter går dåligt, kan de förstöras med så lite driftstopp som möjligt. Server fall är också typiskt rackmontering kan så att många servrar kan staplas ovanpå varandra.

  Bärbara datorer

  Bärbara datorer är bärbara datorer som är utformade med allmän datoranvändning i åtanke, även om de vanligtvis innehåller interna komponenter som inte är lika kraftfulla som stationära datorn motsvarigheter. Till exempel är de processorer som används inuti bärbara datorer avsedda för att producera mycket mindre värme än en stationär processor så att fler komponenter kan passa in i mindre utrymme för en bärbar dator och använda mindre el.

  Netbooks

  Netbooks är förminskad ner bärbara datorer. Netbook datorer har mindre skärmar och är mindre kraftfull än traditionella bärbara datorer. Men eftersom de är mindre kraftfulla och har mindre skärmar, de kräver mycket mindre energi att driva, vilket är anledningen till deras batterier ger ström under en längre tid än traditionella bärbara datorer. Att hålla kostnaden nere, inte netbook datorer inte har optiska enheter, så kan inte spela moderna spel och annan programvara.


Previous:nothing Next:hur du uppdaterar HP-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man gör en startdiskett dmg
 • vad är en semperon processor?
 • hur man gör en CD från Sim City EA Games hemsida
 • hur man får in BIOS på lenovo x200
 • Hur konvertera divx till mpg för Mac
 • specifikationer för en HP iPAQ rx5765
 • hur du installerar en kabel väljer IDE-kabeln
 • hur man växlar mellan monitorer på en Dell C500 laptop
 • hur man installerar en PhysX kort
 • praktisk användning för skannrar