Dator > diy laptop externt batteri

 • diy laptop externt batteri


 • Fabrikstillverkade ersättning laptop batterier kan kosta mer än en tredjedel av priset för en ny laptop. Den hårda konkurrensen och rabatterade priser finns tillgängliga på nya bärbara datorer gör det enkelt att förstå varför så många människor göra sig sin laptop när batteriet dör, och bara köpa en ny. Men det finns betydligt billigare sätt att fortsätta använda din befintliga laptop: göra en DIY externa batteriet med litium-polymer (LiPo) batterier. De är ett liknande storlek som vanliga AA-batterier, men varje batteri producerar 3. 7 volt (AA-batterier ger 1,5 volt) och är uppladdningsbar. Dessutom sin lätta vikt, hållbarhet och kapacitet att göra dem en fördel att tillbringa en timme eller två att göra din egen externa laptop batteri

  Du behöver:. .
  LiPo batterier
  Elektriskt isolerande tejp.
  Avisoleringstänger.
  Kniv.
  Laptop vägguttag.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Beräkna antalet LiPo batterier du behöver ström din bärbara dator. Kontrollera basen av din bärbara dator för att hitta den inspänning: Det är tydligt märkta. De flesta bärbara datorer verkar på 19 volt och varje LiPo batteri ger 3,7 volt, så du behöver fem batterier, fast i serien. Ledningar i serie kombinerar produktionen av varje batteri. Om din laptop spänningen är olika, helt enkelt dela den ingående spänningen av din bärbara dator med 3,7 sedan runt resultatet nedåt till närmaste heltal. Alltid avrunda nedåt eftersom du kommer att skada din bärbara dator om spänningen på din externa batteriet överstiger den ingående spänningen av din bärbara dator.
  2.
  Lägg din LiPo batterier platt på en lämplig yta. Vänd batterierna 180 grader omväxlande så du har en positiv och sedan negativa pol. Till exempel, om du använder fyra batterier du behöver två positiva och två negativa terminaler i varje ände. Märk batterier numerärt, så om du använder fyra batterier märka dem 1 till 4. Wrap elektriskt isolerande tejp runt dem för att göra en snygg batteriet.
  3.
  Klipp remsor av tråd med hjälp av en kniv. AWG gauge sexton eller liknande fungerar bra. Två band måste vara tillräckligt lång för att nå din bärbara dator från din batteriet medan andra bara behöver ansluta till batteriets poler. Antalet korta remsor du behöver för att skära beror på hur många batterier du använder. Helt enkelt räkna ut batterierna och dra en så om du använder fyra batterier du behöver tre korta remsor av tråd.
  4.
  Bort 1/4-tums av plastöverdraget ändarna av varje remsa med Avisoleringstänger. Detta exponerar 1/4-tums av koppar metalltråd.
  5.
  Fäst en lång remsa av kabeln till den positiva polen på batteriet 1 med elektriskt isolerande tejp. Märk tråd "+". Den andra änden går till din laptop. Anslut den andra lång remsa av ledningen till den negativa polen på din numrerade senaste batteriet. Märk tråd "-. " Den andra änden går också till din laptop.
  6.
  Fäst en kort remsa av ledningen till den negativa terminalen på batteri 1 och fäst den andra änden till den positiva polen på batteri 2. Upprepa bifoga en kort ledningen till den negativa och sedan positiva polen på varje batteri i nummerordning tills du ansluter den sista korta band till den sista batteriets pluspol.
  7.
  Linda kompletta batteriet i elektriskt isolerande band så att du täcka polerna. Se till att du lämnar två långa-märkta ledningar utsätts för.
  8.
  Ta av locket från ett vägguttag. Detta kommer att infoga i en dator och måste ha samma storlek som uttaget på datorn. Power Jacks är allmänt tillgängliga från el-eller datornät butiker. Skjut locket över de två kablarna från externa bärbara batteriet.
  9.
  Anslut kabeln du märkt "+" till den positiva polen av kontakten med en lödkolv och löd. Anslut kabeln du märkt "-" till den negativa polen av uttaget med samma metod. Skjut locket ner ledningarna och skruva den på domkraften. Du har gjort en DIY yttre förpackning batteri för bärbar dator.

  Tips och varningar


 • Bärbara datorer förbrukar el snabbt. För att öka kapaciteten, men behålla spänningen, bygga två förpackningar kopplas i serie och anslut sedan två förpackningar parallellt: Detta kommer att fördubbla din kapacitet. Anslut helt enkelt den positiva ledningen från en förpackning till den positiva ledningen i den andra förpackningen. Upprepa för de två negativa ledare. Trådarna foder sedan till din bärbara dator samtidigt.
 • Utspänningen av ditt batteri får aldrig överstiga den inkommande spänningen för din laptop. Du kommer att allvarligt skada den.
 • När batterierna behöver laddas, se din laddare matchar spänningen kraven i din LiPo batteri.
 • Anslut aldrig två olika typer av batterier såsom LiPo och NiCd.

Previous:nothing Next:den snabbaste asus gaming laptops

Relaterade artiklar


 • hur man laddar häftklamrar i HP LaserJet 9055
 • hur till låsa upp en thinkpad 2625
 • hur du tar bort pickup rullar i en HP P3005 skrivare
 • hur man kan jämföra 3g bärbara kort
 • gateway bevaka frågor
 • hur man installerar en AT & T Aspire One SIM-kort
 • Vilken typ av skrivare kan en Compaq Computer använda?
 • hur man använder en Acer 5920 bluetooth
 • hur man demonterar en HP dv9910us fall
 • hur man kan jämföra betyg på bärbara datorer