Dator > processorkärna typer

 • processorkärna typer


 • Processorn var en stor teknisk utveckling främst på grund av hastigheten som den skulle utföra instruktioner och utföra beräkningar. Men även om processorn kan utföra miljontals operationer varje sekund, kunde de endast utföra en operation i taget, tills hyperthreading och flerkärniga processorer kom. Hyper Threading och multi-core processorer kan utföra flera operationer samtidigt. Till en början kan detta verka som det öka CPU-hastighet av många gånger. Men i praktiken, processorer med flera kärnor är som mest effektiva när de används med program speciellt utformade för att dra fördel av flera bearbetning trådar och kärnor processorn. Många program avsedda för single-core computing kommer inte att köra något snabbare eller mer effektivt på datorer med mer processorkärnor.

  Single-core

  Detta mest grundläggande typ av processor har en styrenhet och en aritmetisk logisk enhet (ALU ). Styrenheten utför operationer och utför instruktioner medan ALU utför matematik beräkningar. En enda processor innehåller även cache, vilket är en liten mängd snabbt minne inbyggd direkt i processorn. Cachen är inte vanligtvis betraktas som en del av behandlingen kärnan.  en single-core processor kan utföra operationer väldigt snabbt, men kan bara utföra en operation i taget.

  Dual-Core

  Dual-core processorer har komponenterna i två separata processorkärnor ligger på samma chip. Så en dual-core processorer innehåller två kompletta processorkärnor som kan utföra två samtidiga operationer. Dual-core processorer kan dela vissa cacheminne mellan de två kärnor eller de kan ha oberoende cache minnen.

  Andra multicore

  Framsteg inom processorteknik och har gjort det möjligt att passa flera kärnor på en processor. Med 2010, kommersiellt tillgängliga processorer för hemanvändare har upp till sex processorkärnor. Alla dessa kärnor kan bearbeta information oberoende av andra.

  Hyperthreading

  Hyperthreading processorer kan hantera två uppsättningar samtidig information och kan dela alla CPU övriga medel. En single-core processor hyperthreading består av en fysisk bearbetning kärna som i grunden är indelad i två virtuella processorer. HyperThreading processorer kan bara fungera med operativsystem utformad för att använda hyperthreading-teknik.

  Multicore Hyperthreading

  Hyperthreading är inte begränsad till single-core processorer. Flerkärniga processorer finns tillgängliga som kan behandla 12 eller fler samtidiga trådar av data.


Previous:nothing Next:HP Officejet 9130 utskriftsproblem

Relaterade artiklar


 • hur man använder USB till seriell-konverterare i Windows
 • Apple Combo-enhet specifikationer
 • specifikationer för emachine ms-7211 moderkort
 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • vad skrivare använder en c4195a trumma?
 • Hur man använder en G-DRIVE Mini med en Mac
 • Hur man redigerar en Compaq tangentbord startnyckeln att övervintra i XP
 • hp pavilion zd8000 specifikationer
 • eMachines t3616 specifikationer
 • Studio 15 specifikationer