Dator > hur man skapar en matris med RAID 5

 • hur man skapar en matris med RAID 5


 • En RAID array är en samling av hårddiskar anslutna med hjälp av en maskin controller och programvara i en enda enhet. RAID 5 arrayer ansluta tre eller flera enheter, vilket sparar dina uppgifter för hela enheter på ett sätt som påskyndar både tillgång till data och gör det möjligt för fel på en av enheterna utan förlust av några av uppgifterna. Det gör detta genom att sprida uppgifter jämnt över de enheter och skapa backup data över diskarna jämnt också. Den redundans innebär att även med fel i en enhet, fortsätter systemet att fungera --- om än i minskad effektivitet --- tills en ersättare enhet är säkrad, ombyggnad kedjan och fortsätta som vanligt.

  Du behöver:
  SATA RAID kontrollerkortet
  . 3 SATA-hårddiskar.
  3 SATA datakablar.
  Windows 7 OS.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden från baksidan av ditt system. Ta bort locket från ditt ärende genom att ta bort skruvarna som håller locket på plats på baksidan av målet och sedan skjuta luckan från fall kroppen.
  2.
  Installera RAID kontrollerkortet in i en tom kortplats. Hitta en plats längs bak på moderkortet och ta bort motsvarande kortplats på baksidan av målet genom att skruva loss skruven som håller locket på plats och dra den gratis. Passa in skåran på undersidan av kortet med skåran i kortplatsen och skjut in kortet i kortplatsen med den lilla skåran på den övre baksidan av kortet i linje med målet expansion slot skruvhålet. Säkra kort i moderkortet genom att skruva den på plats igenom ärendet kortplats skruvhålet.
  3.
  Montera tre hårddiskar i tre öppna platserna enhetsfacket. Skjut kör in i viken slots med de uppgifter och hamnar makt pekar mot höljet. Tryck kör i facket tills hålen i sidan av kortet överensstämmer med dem i sidorna på enhetsfack. Säkra kör in i viken genom att placera skruvarna i hålen enhetsfacket i enheterna.
  4.
  Bifoga de uppgifter kablarna från RAID-kortet till tre hårddiskar, och anslut strömkablar från nätaggregatet till hårddiskarna. Sätt tillbaka motorkåpan och PC nätaggregat.
  5.
  Sätt på datorn och titta på skärmen under starta upp en uppmaning att börja RAID-konfigurationen BIOS. Tryck på knapparna som anges att komma in i Configuration Utility.
  6.
  Välj RAID-läge 5 för RAID-array i konfigurationsmenyn. Välj de enheter du vill tilldela arrayen och flytta enheter från den "fria diskar" kolumn till "array diskar" kolumnen använda piltangenterna för att navigera. Lägg till alla tre av de nya enheter. Välj standard rand storlek, vilket är den minsta storleken av de filer som matrisen delas mellan diskarna. Spara markeringen och välj "Exit" för att lämna inställningen.
  7.
  Bekräfta ditt val när det lämnar en sista gång. Bekräftelsen börjar processen array initiering, som förstör alla data på den valda diskarna. Vänta tills systemet att initiera diskarna och starta i operativsystemet.
  8.
  Tryck på Windows "Start" i aktivitetsfältet för att öppna Start-menyn och välj sedan "Control Panel. " Skriv orden "Administrationsverktyg" i sökfönstret i Kontrollpanelen och välj sedan "Administration Tools" från sökresultaten. Klicka på "Computer Management" följt av "Lagring" och sedan "Diskhantering" för att öppna fönstret Diskhantering för att hantera alla dina Windows Storage alternativ.
  9.
  Leta reda på RAID-matris under listan med diskar i Diskhantering. Högerklicka på matrisen och välj "Ny partition. " Fördela så mycket av det totala utrymmet som du vill att den nya hårddisken och sedan formatera RAID-array. Vänta för formatet att fullfölja och avsluta Diskhantering. Den nya array kommer att vara tillgängliga för användning som med alla andra hårddisk till din system.

  tips och varningar


 • Tre hårddiskar är det minimum som krävs för att bygga en RAID 5 array.

Previous:nothing Next:hur man hittar en MacBook Pro modellnummer

Relaterade artiklar


 • hur man återställer & inrätta ett lösenord på en gateway id58 laptop
 • hur man Systemåterställning en Portege Toshiba laptop 4010 till fabriken out-of-box inställningar
 • hur man gör en extern batteri för bärbar dator
 • hur man får ljudet på högtalaren att fungera bättre på en l555d Toshiba-s7005
 • hur man fixar Acer laptop knappar
 • eMachines t2682 specifikationer
 • hur man fixar en Fujitsu Li 2735 laptop skärm
 • hur reparera en hårddisk som inte är driver
 • hur man bygger ett externt batteri för bärbar dator
 • specifikationer för ett eMachines m5105