Dator > hur man kan påskynda en Mac G3 OS 10.4

 • hur man kan påskynda en Mac G3 OS 10.4


 • Apple Computer införde Mac OS X operativsystem med version 10. 0, kodnamnet Cheetah, 2001. Bolagets G3 Macar kom ut på marknaden med PowerBook 3500, känd som kangan, och Power Macintosh G3 233 MHz modeller, både år 1997. Med tillägg av programvara från tredje part kan G3s hantera OS 10. 4 (känd som Tiger), låg slut Mac rapporter. Att sätta en så modern operativsystem på sådana gamla datorer kan få dem att köra långsammare, men det finns några sätt att få bättre prestanda ur dem.

  Du behöver:
  RAM-chips
  . Hårddisk.
  Skruvmejslar.


  1.
  Börja med att formatera om datorns hårddisk och avskärmning den om den är större än åtta gigabyte. Äldre Mac-datorer måste ha någon version av Mac OS X i den första 8 GB utrymme. Om du till exempel har en 20GB hårddisk, måste du partitionera den till en 8GB sektion och en 12GB avsnitt, sedan installera Tiger på den första partitionen. Om du inte gör detta, kan programvaran få fragmenterade och utspridda på hårddisken. I samma ögonblick någon av OS är utanför den första 8GB, din G3 förmodligen inte kommer att starta upp.
  2.
  Uppgraderar du Mac G3 till den högsta nivån RAM-minne den kan hantera . Ju mer RAM-minne, desto snabbare och effektivare din Mac kommer att bli. Mac G3s, särskilt tidiga modeller har endast 32MB eller 64MB RAM-minne installerat av Apple. Men med rätt RAM-chips kan du få dem upp till 512 MB, 768 MB eller ens 1 GB RAM, beroende på modell. Till exempel kan en G3 med en 233 MHz-processor hanterar 768 MB RAM-minne, medan en PowerBook G3 Pismo-igen av de två FireWire-portar på baksidan-kan hantera 1 GB RAM. Mac OS X 10. 4 kräver minst 256 MB RAM, Apple rapporter och mer RAM-minne kommer att göra Tiger köra snabbare och smidigare.
  3.
  Byta ut hårddisken. Mac G3 hårddiskar, med dagens mått, är små och långsamma. Tidig Mac G3 hårddiskar i både stationära och bärbara modeller mellan 6GB och 10 GB. De hade också en tillgång hastighet på 4200 varv per minut. Moderna hårddiskar kan överstiga 7200 RPM och kan ge mer än två terabyte diskutrymme. Men de flesta tidiga Mac G3 datorer hanterar högst 128GB hårddiskar. Ändå ändra en 6GB, kommer 4200 RPM hårddisk för en 100GB 7200 kraftigt öka hastigheten på Mac G3.
  4.
  Uppgradera processorn till en G4. I båda bärbara Mac G3s och stationära modeller, är det möjligt att uppgradera processorerna till nästa generations maskiner G4. Detta kostar vanligtvis mycket pengar och tar expertis för att göra det. Det finns kit som finns att göra det själv, och det finns några företag som kommer att uppgradera datorn för dig. Det är viktigt att väga nyttan av att göra detta mot att köpa en nyare Mac för högre hastighet.


Previous:nothing Next:Toshiba 2800-s201 specs

Relaterade artiklar


 • protokoll för monitorer
 • vad är en flip chip?
 • hur man överklockar extrema processorer quad core
 • Vad händer när en DDR2 sätts i stället för ett DDR1?
 • hur till låsa upp en thinkpad 2625
 • hur man växlar mellan monitorer på en Dell C500 laptop
 • hur man använder återställningspartitionen i en Acer Extensa 5620
 • Fujitsu LifeBook 200 specifikationer
 • hur man skapar en sql webbtjänst
 • diy fäste för en laptop