Dator > gateway bevaka frågor

 • gateway bevaka frågor


 • Gateway Incorporated, ett dotterbolag till Acer Incorporated, gör hårdvara, inklusive bärbara datorer, bärbara datorer, netbooks, stationära datorer, bildskärmar och monitorer. Till skillnad från bärbara datorer, stationära datorer kräver en skärm som är skild från själva datorn. Som med de flesta former av teknik, bildskärmar kommer med sin del av problem och Gateway enheter är inget undantag. Gateways monitor problem varierar, men vanligtvis kan fastställas med några enkla felsökning åtgärder.

  Monitor blir tom i Startup

  Många användare rapportera ett problem med Gateway bildskärmen under uppstart. Datorn går igenom de vanliga startordning som syns på bildskärmen. Efter bara några minuter i startprocessen, går bildskärmen helt tom, även om själva datorn verkar fungera korrekt. Om bildskärmen är fortfarande under garanti, helt enkelt skicka tillbaka den till Gateway och få en ersättare. Problemet är din nya bildskärm sannolikt kommer att ha samma problem så småningom. Problemet härstammar från kablage för LCD, men grafikkortet kommer att fungera bra med extern bildskärm efter LCD är bortkopplad från moderkortet. Detta kräver att skruva loss baksidan av datorn för att avslöja tillbaka ärendet och kopplar ur LCD-video och strömkontakter. Grafikkortet kommer att använda sin sekundära kontakten när LCD är urkopplad, vilket gör att du kan använda en sekundär extern skärm i stället för originalet.

  Ingen video på Monitor

  Gateway Support ger flera steg för att lösa problem med bildskärmen bildskärm. I vissa fall finns ingen video på bildskärmen och strömindikatorn inte är på. I andra fall kanske du har ingen video på skärmen även om strömindikatorn är på. Om strömindikatorn inte lyser, först kontrollera att datorn och bildskärmen är påslagna. Därefter kontrollera att strömkabeln på bildskärmen är korrekt ansluten till datorn. Om strömkabeln är ansluten till ett överspänningsskydd, prova att ansluta den direkt i väggen. Om strömindikatorn är på, föreslår Gateway först kontrollera att strömmen till datorn är påslagen. Sedan trycker du på en tangent på tangentbordet eller flytta musen för att väcka datorn i fall det är i energisparläge. Bildskärmens ljusstyrka och kontrast kan behöva justeras för att avslöja en bild. Om dessa lösningar inte fungerar, kontrollera att bildskärmen kabeln är korrekt ansluten eller prova en annan skärm kabel.

  Bildpositionen

  En annan vanlig fråga med Gateway monitorer är en felaktig bild position. Enligt Gateway teknisk support, tyder detta troligen att skärmen kan identifiera ett odefinierat läge. För att åtgärda problemet, tryck på "Exit /Auto"-knappen för att starta automatisk justering av skärmen. Du kan använda On-Screen Display (OSD) menyn för att ställa in bilden läge. Bild ställning även kan också vara en indikation på felaktig upplösningsinställningar på din skärm. Upplösning kan justeras inom datorns Kontrollpanelen. Från kontrollpanelen, välj "Visa"-ikonen, sedan "framträdanden" fliken och klicka på "Effekter". Du kan justera upplösningen efter dina önskemål eller helt enkelt välja "Standard"-inställningen.


Previous:nothing Next:hur man installerar en vädur på en micron transport X3100

Relaterade artiklar


 • Skillnaderna mellan en billig varumärke & ett dyrt märke dator
 • HP 7935 specs
 • vanliga fel på en LCD
 • Samsung T260 specifikationer
 • hur man bygger ett externt batteri för bärbar dator
 • IBM Thinkpad T41 instruktioner
 • skälen för dubbla grafikkort
 • hur man laddar häftklamrar i HP LaserJet 9055
 • hur du uppdaterar en drivrutin för Lexmark 2500 skrivare
 • hur man beräknar AMD-processor hastighet