Dator > vanliga fel på en LCD

 • vanliga fel på en LCD


 • Du behöver:
  häftningskassetten

  Flytande kristaller har blivit alltmer populärt i skapandet av tv-och datorskärmar och är också i telefoner och klockor. . Denna teknik ger en tunnare och lättare vikt alternativ till de traditionella CRT-skärmar. Men LCD elektronik har vissa gemensamma fel att konsumenterna bör ta hänsyn till när de köper en LCD-enhet.

  Döda pixlar

  LCD-skärmar består av tusentals punkter som kallas pixlar och inuti varje pixel är tre färgad (röd, grön och blå) sub-pixlar. Pixlar arbete i kombination för att presentera den övergripande bilden på skärmen. En död eller defekt pixel inträffar när en pixel är svart, vitt eller färgat, oavsett bilden på skärmen. Döda pixlar är svårare för användaren att se på större skärmar och när displayen är längre bort från användaren. Däremot kan användarna lättare upptäcka döda pixlar på mindre skärmar, till exempel en datorskärm. Tillverkare klassificera visar med antalet döda pixlar per miljon pixlar. Till exempel kan en klass II LCD-skärm har mellan ett och fem döda pixlar per miljon pixlar. Dessa defekta pixlar kan uppstå vid produktionen eller kan utvecklas över tiden.

  Betraktningsvinkel

  LCD-TV och ägare övervaka kommer att märka att kontrast och färger på sina LCD-apparater varierar beroende på vid vilken vinkel användaren tittar på den skärmen. Andra typer av bildskärmar, inklusive CRT-tv, upplever inte denna effekt. Användaren kommer att uppleva den bästa bilden när du tittar på LCD-skärmen från tillverkaren-rekommenderar vertikal vinkel. Om betraktarens synfält är över eller under denna vinkel, bildens kontrast minskar. Minskningen av kontrasten som uppstår när användaren inte är i optimal vinkel kan göra det svårt att läsa text på skärmen eller skilja mellan objekt på skärmen.

  Blackness

  LCD-skärmar kan inte visa äkta svart bild. I jämförelse med plasma-tv eller LCD och LED-skärmar kombination, den svarta nivåer som LCD-bildskärmar kan verkligen vara en mörkgrå. Denna karaktär av LCD-enheter uppstår eftersom ljuskälla i en LCD-skärm är alltid på. CNET Editors förklarar att deras LCD-monitorn provning innefattar en skärm som granskar enhets förmåga att visa sann vit och sann svarta nivåer. Detta beror på att "dessa yttersta kanterna är den svåraste delen av skalan för LCD-skärmar för att producera. "

  Växthusgaser

  LCD-TV och monitorer kräver en förening som kallas kvävetrifluorid (NF3) under etsning steg av produktionen . NF3 är en växthusgas som kan potentiellt bidra till den globala uppvärmningen och minskningen av ozonskiktet. Medan reningsprocesser förstöra de flesta av denna förening, varnar atmosfäriska vetenskapsman Michael Prather att experter bör övervakning och mätning av atmosfärens halt av NF3 att bestämma effekten av den ökade användningen av detta medel och dess långa halveringstid är bidragande faktorer av global uppvärmningen.


Previous:nothing Next:hur man använder två webbkameror samtidigt på en dator

Relaterade artiklar


 • Hur du använder flera bildskärmar samtidigt med SVGA dvi
 • hur man installerar hårddisken i Cooler Master atx fall
 • problem med moderkortet på en emachine
 • hur du lägger till fler gigabyte till min dator
 • hur man gör en extern batteri för bärbar dator
 • skälen för dubbla grafikkort
 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka
 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • hur du uppdaterar en drivrutin för Lexmark 2500 skrivare