Dator > hur man uppgraderar en form moderkort faktor BTX

 • hur man uppgraderar en form moderkort faktor BTX


 • Processen med att uppgradera ett BTX moderkort formfaktor är nästan identisk med uppdatering av äldre ATX-moderkort stil. I huvudsak måste du ändå ta bort moderkortet och byta in den nya. Den enda skillnaden är där saker är fysiskt belägna på moderkortet, eftersom en BTX moderkort är anlagd något annorlunda än ett ATX-moderkort
  1.
  Jorda dig själv genom att vidröra en del av din datorväska. Detta garanterar att du inte släppa någon statisk elektricitet in i maskinen.
  2.
  Öppna baksidan av datorn. Detta görs vanligtvis genom att släppa två skruvarna på höger sida på baksidan av målet. I vissa fall dator, finns det en spärr ska hävas och öppnas i stället för skruvar. Du kanske måste skjuta upp ur vägen och sedan lyfta upp det och bort för vissa modeller.
  3.
  Leta reda på expansionskort. Dessa kommer att ligga på höger sida av moderkortet och kommer att se ut långa, smala kort. De kan fästas med en skruv. Om de är, skruva loss dem och dra ut dem och drog rakt upp.
  4.
  Dra alla pluggar bifogade till moderkortet. Var noga med att ta del av hur var och en används när du kopplar den.
  5.
  Ta bort RAM-chips genom att öppna spärrarna på vardera sidan av dem och dra rakt upp. Du ska inte känna motstånd när du gör detta.
  6.
  Öppna spärren för kylfläns och fläkt på toppen av din CPU. Ta bort den genom att trycka ner på ena sidan för att ta bort klippen håller den på plats, skjut sedan bort den från andra sidan. Öppna spaken för processorn och lyft upp den och stänga facket.
  7.
  Lossa skruvarna moderkortet på plats. De är oftast ligger runt kanterna. Var noga med att inte släppa de tjänster under moderkortet med dem. Det är små guldfärgade skruvarna med en skruv hål på toppen, och de går mellan moderkortet och din skruvarna så att moderkortet inte vilar direkt på lådan. Lyft gamla moderkortet ur datorn.
  8.
  Sätt dit det nya moderkortet på plats på toppen av tjänster och placera det så att hålen matchar inlägg. Sätt skruvarna i att hålla den på plats. Öppna spärren för processorn och noggrant ersätta det. Stäng spärren och sätta en droppe av termiskt fett på processorn. Sprid den med fingret, se till att inte lägga för mycket på. En droppe eller så borde räcka. Fäst kylfläns och fläkt på toppen av CPU. Krok en sida på stöd spjälorna och tryck sedan ner till kroken spjälorna på andra sidan. Stäng spaken. Lägg alla pluggar tillbaka efter ditt moderkort anvisningar och sätta tillbaka expansionskort och RAM-chips. Stäng datorn och sätta skruvarna som togs bort i steg 2 tillbaka in

  tips och varningar


 • Du kan spara dig mycket sorg genom att sätta en liten bit maskeringstejp på slutet av varje plugin och märkning så att du vet vad det är som du kopplar ur dem. Detta kommer att göra det lättare att sätta pluggarna tillbaka på nytt moderkort.
 • Se det nya BTX moderkort använder samma typ av processor som din gamla. Annars kommer processorn passar inte.

Previous:nothing Next:HP 751n specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • hur man gör en extern batteri för bärbar dator
 • vanliga fel på en LCD
 • hur du uppdaterar en drivrutin för Lexmark 2500 skrivare
 • hur man installerar hårddisken i Cooler Master atx fall
 • hur man laddar häftklamrar i HP LaserJet 9055
 • vista frågor: rätt att dra fönster är långsam
 • hur man byter en Intermec 3600 skrivhuvud
 • diy fäste för en laptop
 • HP 751n specifikationer