Dator > hur man gör en extern batteri för bärbar dator

 • hur man gör en extern batteri för bärbar dator


 • Gör ett externt batteri för bärbar dator med hjälp av litium-polymer (LiPo) batterier kopplas i serie. Ledningar i serie kombinerar utdata från varje batteri med bibehållen uthållighet. LiPo batterier är hög kapacitet, tålig och ljus och är batteriet i valet för fjärrkontroll entusiaster. Utgången från ett LiPo batteri är 3,7 volt vid full laddning. Att göra en extern batteri för bärbar dator, fast i serien, är lätt att göra och kräver lite verktyg och utrustning

  Du behöver:. .
  LiPo batterier
  Elektriskt isolerande tejp.
  Wire (AWG 16).
  Kniv.
  Avisoleringstänger.


  1.
  Kontrollera basen av din bärbara dator för att ta reda sin driftspänning. Spänningen är tydligt märkta. Bärbara datorer kräver i allmänhet 19 volt, även om det varierar.
  2.
  Dela den bärbara datorn inspänningen med 3,7 och avrunda resultatet. Till exempel, om din bärbara dator fungerar på 19 volt, är svaret 5,13, så runda ner till 5, vilket betyder ditt behov fem batterier.
  3.
  Placera batterierna plant på en lämplig yta med positiva och negativa terminaler omväxlande. Om du använder fyra batterier till din laptop batteri du har två positiva och två negativa terminaler i vardera änden.
  4.
  Märk varje batteri numeriskt. Med fyra batterier, märka dem 1 till 4. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att bilda en snäv batteri.
  5.
  Använd en kniv för att skära remsor av AWG 16 kabel. Klipp två remsor tillräckligt länge för att nå från batteriet till din laptop. De andra band kan vara kort, som de kopplar mellan batteripolerna. Antalet remsor du behöver beror på hur många batterier, men den enkla regeln är att du måste skära en remsa färre än antalet batterier. Om du använder fyra batterier behöver du tre korta remsor.
  6.
  Strip u00BC tum av plast från slutet av varje band av tråd använder Avisoleringstänger, så du har u00BC tum av metalltråd som utsätts. Märk ett av de långa tråd remsor "+" och den andra "-. " Fäst kabeln band märkt "+" till den positiva polen på batteriet 1 och den andra till den negativa polen av de numrerade sista batteriet. Fäst kablarna till terminalerna använder en kort bit till elektriskt isolerande band.
  7.
  Fäst en kort remsa av ledningen till den negativa terminalen på batteri 1 och fäst den andra änden till den positiva polen på batteriet. Fortsätt att upprepa processen för att fästa kabeln till den negativa och sedan positiva terminaler tills du når den positiva polen på den sista batteriet.
  8.
  Linda elektriskt isolerande tejp runt hela batteriet garanterar dig omfatta alla batteripolerna. Förpackningen ska se snyggt och tajt med endast de två märkt långa ledningar utstickande.

  Tips och varningar


 • Anslut den externa batteriet till din laptop av ledningar ett vägguttag . De kan köpas i de flesta elaffärer. Fäst positiva och negativa kablarna från din bärbara dator till de positiva och negativa terminaler på eluttaget. Skaffa en med skruv anslutningar så att du inte behöver använda en lödkolv och lödtenn.
 • Bärbara datorer förbrukar el snabbt. För att öka kapaciteten, men bibehålla spänningen, bygga två förpackningar kopplas i serie och anslut sedan två förpackningar parallellt: detta kommer att fördubbla din kapacitet. Anslut helt enkelt den positiva ledningen från en förpackning till den positiva ledningen i den andra förpackningen. Upprepa för de två negativa ledare. Ledningarna foder sedan till din bärbara dator samtidigt.
 • Utspänningen av ditt batteri får aldrig överstiga den inkommande spänningen för din laptop. Du kommer att allvarligt skada den.
 • När batterierna behöver laddas, se din laddare matchar spänningen kraven i din LiPo batteri.
 • Anslut aldrig två olika typer av batterier, till exempel LiPo och NiCad.

Previous:nothing Next:hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka

Relaterade artiklar


 • problem med moderkortet på en emachine
 • hur man gör en extern batteri för bärbar dator
 • hur du lägger till fler gigabyte till min dator
 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka
 • skälen för dubbla grafikkort